- Home
- Externe
- BERLIN, (28.03.2015, 16:12)
- Iuliana Enache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
TAXĂ controversată în Germania, care ar putea discrimina cetăţenii străini: Şoferii vor plăti pentru folosirea drumurilor publice
Camera inferioară a Parlamentului german, Bundestag, a adoptat vineri o lege foarte controversată care va taxa folosirea drumurilor germane, însă UE încă analizează dacă aceasta discriminează cetăţenii străini, relatează Deutsche Welle, în pagina electronică.
Urmărește
5315 afișări
TAXĂ controversată în Germania, care ar putea discrimina cetăţenii străini: Şoferii vor plăti pentru folosirea drumurilor publice (Imagine: Hepta)
Bundestag a adoptat legea vineri, cu 433 de voturi pentru, 128 împotrivă şi şase abţineri. Deşi Camera superioară, Bundesrat, va revizui legea la începutul lui mai, aceasta nu are competenţa de a opri implementarea sa, ceea ce înseamnă că taxa, care a provocat o dezbatere aprinsă în Germania, va fi introdusă cel mai probabil începând din 2016.
Toţi şoferii care folosesc autostrăzile (Autobahnen) din Germania vor trebui să plătească o taxă, inclusiv cei străini, dar şoferii înregistraţi în Germania - care vor plăti automat taxa atât pentru autostrăzi, cât şi pentru drumurile importante - vor primi banii înapoi indirect, beneficiind de o reducere la taxa pentru vehiculele motorizate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Din acest motiv, taxa va fi dezbătută de Curtea Europeană de Justiţie, care va stabili dacă aceasta contravine sau nu normelor europene privind discriminarea.
Taxa este o promisiune de campanie a Uniunii Creştin Sociale (CSU), aripa bavareză a Uniunii Creştin Democrate (CDU) a cancelarului Angela Merkel. La insistenţa CSU, aceasta a fost trecută în acordul de coaliţie cu social-democraţii semnat la sfârşitul lui 2013, relatează portalul TheLocal.de.
Într-un interviu acordat Phoenix, ministrul Transporturilor Alexander Dobrindt a descris legea ca fiind "importantă, urgentă şi necesară" pentru a se strânge fonduri care să fie reinvestite în infrastructura de transport. El a adăugat că în pofida controversei, "majoritatea populaţiei ne susţine".
"Timp de 12 luni au apărut aceleaşi argumente (împotriva taxei) şi nu au fost aduse unele noi. Am obţinut ceva în conformitate cu legislaţia UE", a adăugat el.
Criticii au numit-o însă "taxa Pegida", după numele mişcării de extremă dreapta care a apărut în Dresda anul trecut.
CSU există doar în Bavaria, iar adoptarea legii a deschis calea unor tensiuni mai vechi între "statul liber" şi restul ţării. Săptămânalul Die Zeit din Hamburg s-a plâns că ţara este ţinută ostatică de "populiştii bavarezi" şi a avertizat asupra prejudiciilor cauzate de "încăpăţânarea bavareză".
Luni se vor face schimbări de ultim moment pentru ca legea să fie în acord cu legislaţia UE. Schimbarea care prevede ca legea să li se aplice şi germanilor a fost făcută tot pentru ca aceasta să fie conformă cu legislaţia europeană. Dar aceasta înseamnă că toate plăcuţele de înmatriculare germane vor fi înregistrare - un mijloc necesar de a dovedi că germanii au condus pe drumurile pe care se aplică taxa. "Dezbaterea privind o taxă pentru străini a degenerat într-o dezbatere despre supravegherea germanilor", s-a plâns Die Zeit.
Şoferii din afara Germaniei vor putea plăti taxa pentru un an, pe zece zile sau două luni. În plus, preţul acesteia va fi stabilit în conformitate cu mărimea vehiculului şi cantitatea de emisii poluante pe care le produce acesta. Nu toate vehiculele vor fi afectate de taxă, fiind scutite motocicletele, automobilele electrice, maşinile folosite de persoanele cu handicap şi ambulanţele, potrivit Deutsche Welle.
Şoferii străini sunt scutiţi de la plata taxei pentru drumurile importante, aşa că aceasta nu îi va afecta pe cei care fac naveta pe distanţe scurte la graniţă.
Guvernul speră ca această taxă să aducă venituri de 500 de milioane de euro anual, care să fie folosiţi pentru construirea de drumuri.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe