Temperaturi RECORD în Austria

Mercurul a atins 39,9 grade Celsius sâmbătă în sudul Austriei, reprezentând un record absolut de căldură de la începutul măsurării regulate a temperaturilor la mijlocul secolului al XIX-lea, a anunţat serviciul central de meteorologie (ZAMG).

Urmărește
440 afișări
Imaginea articolului Temperaturi RECORD în Austria

Temperaturile ridicate au atins un nivel record în Austria (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Recordul precedent (39,7 grade Celsius) atins la fel ca şi noul record în oraşul Dellach în Carintia, data de acum 30 de ani.

Austria inferioară (nord-est) a înregistrat un vârf de 39,7 grade Celsius, nemaivăzut în această regiune. În Tirol (vest), Stiria (sud) şi Viena (est), au fost atinse noi recorduri pentru luna august, situându-se între 38,5 şi 38,9 grade Celsius.

Valul de căldură va continua săptămâna următoare. Pentru duminică, ZAMG anunţă sosirea furtunilor puternice în vest şi în cursul serii, în est.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici