Tensiuni în Mediterană. Erdogan ameninţă Grecia: Fie vor înţelege limbajul politicii şi diplomaţiei, fie pe teren cu experienţe dureroase

  • Erdogan a ameninţat Grecia dacă nu intră în discuţii pentru revendicările teritoriale din Marea Mediterană.
  • Preşedintele Turciei: Fie vor înţelege limbajul politicii şi diplomaţiei, fie pe teren cu experienţe dureroase.
  • Cele două ţări se află într-o dispută de lungă durată cu privire la drepturile de explorare a petrolului şi a gazelor în zonă.
4260 afișări
Imaginea articolului Tensiuni în Mediterană. Erdogan ameninţă Grecia: Fie vor înţelege limbajul politicii şi diplomaţiei, fie pe teren cu experienţe dureroase

Profimedia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a ameninţat Grecia cu „experienţe dureroase” dacă nu intră în discuţii cu Turcia cu privire la revendicările teritoriale disputate în estul Mediteranei, notează Euronews.
 
Cele două ţări se află într-o dispută de lungă durată cu privire la drepturile de explorare a petrolului şi a gazelor în zonă, Turcia fiind în conflict şi cu Ciprului din acelaşi motiv.
 
Fie vor înţelege limbajul politicii şi diplomaţiei, fie pe teren cu experienţe dureroase,” a declarat sâmbătă preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan. 
 
”Vor înţelege că Turcia are puterea politică, economică şi militară pentru a rupe hărţile şi documentele impuse", a adăugat Erdogan, referindu-se la zonele marcate de Grecia şi Cipru drept zonele lor economice maritime.
 
El a subliniat că Turcia este „pregătită pentru orice situaţie şi rezultat”.
 
Ziarul turc Cumhuriyet a scris că 40 de tancuri au fost mutate de la frontiera cu Siria şi trimise spre graniţa cu Grecia. 
 
Un oficial militar, care a vorbit sub condiţia anonimatului, a declarat că desfăşurarea este o mişcare regulată a forţelor armate şi care nu are legătură cu tensiunile cu Grecia.
 
Declaraţiile preşedintelui Recep Erdogan vin la două zile după ce secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat pe Twitter că cele două ţări s-u aşezat la masa tratativelor pentru a reduce riscul de conflicte armate în estul Mării Mediterane, lucru dezminţit de Atena.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici