Tensiuni în Orientul Mijlociu. Hezbollah avertizează că va lupta "fără limite" cu Israel şi ameninţă Cipru

Liderul grupării militante Hezbollah din Liban, Hassan Nasrallah, a declarat miercuri că niciun loc din Israel nu va fi în siguranţă dacă va izbucni un război în toată regula între cei doi inamici şi a ameninţat, de asemenea, Cipru.

2380 afișări
Imaginea articolului Tensiuni în Orientul Mijlociu. Hezbollah avertizează că va lupta "fără limite" cu Israel şi ameninţă Cipru

Hezbollah avertizează că va lupta "fără limite" cu Israel şi ameninţă Cipru

Între Hezbollah şi armata israeliană se înregistrează regulat schimburi de focuri de mai bine de opt luni, în contextul războiului din Fâşia Gaza.

Miercuri, într-un discurs televizat, şeful Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, a declarat că "nu va exista niciun loc sigur de rachetele şi dronele noastre" în Israel în cazul unui război mai amplu, informează Reuters.

Israelul "ştie că ceea ce îl aşteaptă şi Mediterana este foarte mare... În faţa unei bătălii de această amploare, ştie că acum trebuie să ne aştepte pe uscat, în aer şi pe mare", a adăugat Nasrallah.

Grupul a arătat pentru prima dată că poate lovi o navă pe mare, lovind o navă de război israeliană în Mediterana în timpul războiului lor din 2006.

Rapoarte ale presei şi ale analiştilor au indicat de ani de zile că Hezbollah a achiziţionat rachete anti-navă Yakhont de fabricaţie rusească în Siria.

Nasrallah a ameninţat, de asemenea, pentru prima dată Cipru, acuzând administraţia de la Nicosia că permite Israelului să folosească aeroporturile şi bazele sale pentru exerciţii militare.

"Guvernul cipriot trebuie să fie avertizat că deschiderea aeroporturilor şi bazelor cipriote pentru ca inamicul israelian să ţintească Libanul înseamnă că guvernul cipriot devine parte a războiului", a declarat Nasrallah.

În trecut, Ciprul a permis Israelului să folosească vastul său spaţiu aerian pentru a efectua ocazional exerciţii aeriene, dar niciodată în timpul unui conflict.

Cipru se află la aproximativ 250 de kilometri de coasta libaneză.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici