- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (20.04.2017, 13:56)
- Mona Scarisoreanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene: Sunt convins că cele mai bune garanţii împotriva corupţiei sunt românii/ Dragnea: MCV este instrument politic dacă solicitările CE sunt neclare
Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, prezent la Bucureşti, a declarat că ridicarea MCV depinde de îndeplinirea recomandărilor făcute de Comisia Europeană şi că poporul român va monitoriza atent lupta anticorupţie.
Urmărește
1193 afișări
Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene: Sunt convins că cele mai bune garanţii împotriva corupţiei sunt românii (Imagine: Hepta/ Arhiva Mediafax Foto)
“Acum câteva luni am avut un şoc şi am crezut că ceea ce s-a câştigat în timp se va pierde. (..)România a avut un succes în ultimii zece ani de a pune pe prim plan lupta anticorupţie. Suntem pe ultima sută de metri a unui maraton. Modul în care poporul român se va uita la acest proces va fi unul foarte atent”, a declarat prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, în cadrul conferinţei de presă comună cu premierul Sorin Grindeanu, conferinţă ce a avut loc joi la Palatul Victoria.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Acesta a subliniat că ridicarea MCV depinde de îndeplinirea recomandărilor făcute de Comisia Europeană.
“Totul depinde de îndeplinirea recomandărilor făcute în raportul nostru. Acestea sunt recomandările noastre şi nu vom renunţa la ele. Odată ce am atins acest scop ne vom bucura de aplicarea statului de drept. Acest lucru va crea certitudine pentru fiecare cetăţean şi pentru mediul de afaceri. Planul elaborat de primul ministru şi ministrul Justitţiei ne aduc pe calea cea dreaptă. Aceste 12 recomanări pot fi îndeplinite. Sunt convins că cele mai bune garanţii împotriva corupţiei sunt românii. Există un sentiment profund în societatea românească că acesta este drumul pe care trebuie să se continue. Vin în România de mai bine de 20 de ani. Până acum populaţia era cinică: Nu se va întâmpla acest lucru niciodată. Acum sentimentul este altul. Aceasta este cea mai bună garanţie”, a arătat vicepreşedintele Comisiei Europene.
Timmermans a spus că nu poate să ofere o data clară legată de ridicarea MCV. “Totul depinde de cum se vor lua aceste decizii la nivel naţional. Desigur, Parlamentul este suveran şi ia propriile decizii. Sfatul nostru către Parlament este: menţineţi planul Guvernului!”, a declarat acesta.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Liviu Dragnea, a precizat, joi, că i-a transmis prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, faptul că, în opinia sa, MCV poate fi considerat un instrument politic dacă solicitările CE nu vor fi foarte clare pentru a fi îndeplinite.
„Am discutat, normal, despre MCV. Eu i-am spus care este punctul meu de vedere, şi nu numai, că în condiţiile în care vor fi foarte clare ultimele solicitări ale Comisie Europene care să fie îndeplinite de România, atunci înseamnă că putem discuta în mod realist de a prinde în această viaţă încheierea MCV-ului”, a spus Dragnea, după întrevederea cu Timmermans.
„Dacă nu vor fi lucrurile clare, înseamnă că îl putem considera ca un instrument politic care nu are foarte mare legătură cu ceea ce se întâmplă în Justiţie”, a adăugat Dragnea.
El a arătat că i-a explicat lui Timmermans că autorităţile de la Bucureşti nu au ca obiectiv lupta împotriva corupţiei.
„I-am explicat că nu am avut şi nu vom avea un obiectiv în a împiedica lupta împotriva corupţiei. Şi noi vom continua întărirea statului de drept şi regula legii în România, nu regula unor persoane. Dar i-am spus că vom continua punerea în legislaţie a deciziilor Curţii Constituţionale, care sunt obligatorii”, a mai arătat Dragnea.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Liviu Dragnea, a precizat, joi, că în cadrul întrevederii cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a făcut o paralelă între MCV şi aderarea la Schengen, care a devenit un „neverending story”.
„Am făcut o paralelă cu aderarea României la spaţiul Schengen. Aderarea la Schengen rămâne categoric o prioritate a României. Şi cu Shengen-ul, dacă mai e ceva de făcut, să ni se spună, pentru că a devenit aşa un neverending story, in păcate”, a spus Dragnea, după întâlnirea cu Timmermans.
„Tot ceea ce s-a stabilit să facă România din punct de vedere tehnic, investiţional, legislativ s-a făcut. Însă de fiecare dată ni s-a spus că nu-i suficient, că mai trebuie ceva, neaflând vreodată clar care este acea foaie de parcurs care să fie îndeplinită. Această confuzie nu ajută. Dacă oficialii europeni cred că în situaţia internaţională din ce în ce mai complicată, în Europa şi în lume, o atitudine bună şi corectă faţă de România nu este benefică, atunci s-ar putea să fie o greşeală”, a adăugat Dragnea.
Dragnea a precizat că i-a transmis prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, faptul că, în opinia sa, MCV poate fi considerat un instrument politic dacă solicitările CE nu vor fi foarte clare pentru a fi îndeplinite.
Citeşte şi: Prinţul William vorbeşte şi el despre moartea tragică a mamei sale. Declaraţii emoţionante, la scurt timp după ce Prinţul Harry şi-a deschis sufletul în faţa publicului
Citeşte şi: Alegeri anticipate Marea Britanie. Daily Mail: May ar putea promite electoratului că va elimina libera circulaţie a imigranţilor din Uniunea Europeană
Citeşte şi: Donald Trump îşi doreşte să-l întâlnească pe Papa Francisc, adăugând că ar fi o ”onoare”. Schimbul de replici pe care l-au avut aceştia în campania electorală de anul trecut
Citeşte şi: Curtea Internaţională de Justiţie respinge cererea Kievului de a bloca susţinerea pe care Rusia o acordă rebelilor proruşi
Citeşte şi: A fost descoperită substanţa folosită în atacul chimic din oraşul sirian Khan Sheikhoun. OPCW a făcut ANUNŢUL
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe