Tomac cere retragerea cetăţeniei române a premierului Chicu: E un propagandist în stil sovietic

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, susţine că premierul moldovean Ion Chicu ar trebui să rămână fără cetăţenia română, pentru că „limbajul folosit la adresa unui lider PPE arată cât de mult le place unor politicieni din R. Moldova statutul de slugă”.

1191 afișări
Imaginea articolului Tomac cere retragerea cetăţeniei române a premierului Chicu: E un propagandist în stil sovietic

Tomac cere retragerea cetăţeniei române a premierului Chicu: E un propagandist în stil sovietic

„După atacurile de astăzi (vineri- n.red.) ale premierului moldovean Chicu la adresa României şi a Uniunii Europene, cred că răspunsul nostru prompt trebuie să fie retragerea cetăţeniei române. Nu poţi fi şi cetăţean UE, şi propagandist în stil sovietic la Chişinău. Limbajul folosit la adresa unui lider PPE arată cât de mult le place unor politicieni din R. Moldova statutul de slugă. Aici nu este vorba doar de un atac la adresa lui Siegfried Mureşan, ci despre modul absolut abject în care un exponent al Federaţiei Ruse atacă România şi Uniunea Europeană”, a scris Tomac, vineri, pe Facebook,

Reacţia liderului PMP vine după ce Ion Chicu a scris pe Facebook, cu referire la europarlamentarul Siegfried Mureşan: „Stau şi mă uit eu la băieţaşii ăştea români oploşiţi prin structurile europene, care vin cu <patronajul> peste noi... Rataţi, nimic în viaţă şi în ţară realizat, numai de <adus mingi> buni... Ce-ai făcut june în ţara ta, că geme de cea mai mare corupţie din Europa? Ai numai în judeţul Suceava jumate din numarul de bolnavi COVID19 integistrati in toată ţara mea. Si medici, cam tot atîţi. Judeţele moldoveneşti au 40% din decedaţi din total pe România. Şi de 2 ori mai mulţi decedaţi moldoveni în dreapta Prutului, decât în stânga, desi numarul populaţiei este egal. Pentru noi este foarte importantă opinia cetăţenilor noştri despre activitatea guvernului. Şi doar critica moldovenilor pentru noi contează. Atacurile concertate ale unor personaje, cu pretenţii de avocaţi ai Moldovei, pot să-i impresioneze doar pe patronii lor. Pe mine - deloc”.

Anterior, Siegfried Mureşan a scris că „Guvernul Republicii Moldova eşuează în gestionarea crizei COVID-19 fiindcă a eşuat şi în implementarea reformelor”.

De altfel, şi MAE a reacţionat la postarea premierului Republicii Moldova.

„Faţă de declaraţiile denigratoare la adresa României postate în cursul zilei de astăzi, 22 mai 2020, pe o platformă de socializare, de către Prim-ministrul Republicii Moldova, domnul Ion Chicu, MAE român consideră că acestea sunt complet inacceptabile şi îşi exprimă dezacordul puternic faţă de conţinutul acestora. Declaraţiile Prim-ministrului Ion Chicu sunt cu atât mai inadecvate cu cât, în contextul actual al pandemiei de COVID-19, România a oferit, în mod dezinteresat, un sprijin substanţial Republicii Moldova, demonstrând solidaritate şi fiind astfel alături, în mod concret, de cetăţenii Republicii Moldova într-un moment foarte dificil. MAE apreciază că aceste declaraţii denotă o profundă lipsă de respect la adresa României şi a relaţiei bilaterale privilegiate de Parteneriat Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat MAE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
tomac,
ion chicu,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici