Trump nu este singurul fost preşedinte ce a supravieţuit unei tentative de asasinat. De la Andrew Jackson la Ronald Reagan, iată ce alţi lideri americani au supravieţuit

Fostul preşedinte Donald Trump a fost vizat de o tentativă de asasinare la un miting din Pennsylvania. Trump nu este singurul preşedinte sau fost preşedinte ce a scăpat unui astfel de gest de violenţă politică.

Urmărește
957 afișări
Imaginea articolului Trump nu este singurul fost preşedinte ce a supravieţuit unei tentative de asasinat. De la Andrew Jackson la Ronald Reagan, iată ce alţi lideri americani au supravieţuit

Trump nu este singurul fost preşedinte ce a supravieţuit unei tentative de asasinat. De la Andrew Jackson la Ronald Reagan, iată ce alţi lideri americani au supravieţuit

Mai mulţi preşedinţi, foşti preşedinţi şi candidaţi la preşedinţie au fost atacaţi în istoria SUA, potrivit unui raport CNN din 2011.
  • Preşedintele Andrew Jackson: în perioada dinaintea Războiului Civil, a fost împuşcat în timp ce participa la o înmormântare la Capitoliu. Trăgătorul a tras de două ori, dar arma a cedat.
  • Preşedintele Theodore Roosevelt: La fel ca Trump, încerca să îşi recapete vechiul post în timpul campaniei din 1912. A fost împuşcat în drum spre un discurs în Milwaukee.
  • Preşedintele Franklin D. Roosevelt: Era preşedinte ales când un posibil asasin a tras în el în Miami în 1933. Trăgătorul, Guiseppe Zangara, l-a ratat pe Roosevelt, dar l-a ucis pe primarul oraşului Chicago, Anton Cermak.
  • Preşedintele Harry Truman: a preluat preşedinţia după moartea lui Roosevelt şi a fost împuşcat în faţa Casei Albe de naţionalişti portoricani în 1950.
  • George Wallace, guvernatorul statului Alabama candida la preşedinţie pentru a treia oară în 1972 şi a fost împuşcat după un eveniment de campanie în afara Washingtonului, DC. Împuşcăturile l-au lăsat paralizat de la brâu în jos.
  • Preşedintele Gerald Ford: S-a confruntat cu două tentative de asasinat într-o succesiune rapidă în 1975. 
  • Preşedintele Ronald Reagan: A fost împuşcat în 1981 în faţa hotelului Hilton din Washington, DC, după ce a susţinut un discurs. Secretarul său de presă, James Brady, a fost rănit mai grav decât Reagan şi a devenit ulterior un activist pentru controlul armelor.
  • Preşedintele Barack Obama: Un bărbat din Idaho a fost acuzat de tentativă de asasinare a lui Obama când a tras focuri de armă la Casa Albă în 2011.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici