- Home
- Externe
- (04.08.2023, 00:30)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Trump s-a prezentat la instanţă şi a fost inculpat formal în cazul acţiunilor comise după scrutinul din 2020
Fostul preşedinte american Donald Trump s-a prezentat, joi, la o instanţă judiciară federală din Washington, D.C., unde i-au fost prezentate formal acuzaţiile privind presupuse acţiuni de blocare a validării rezultatelor scrutinului prezidenţial desfăşurat în anul 2020.
Urmărește
388 afișări
Sursa foto: MediafaxFoto
În cursul procedurii judiciare din instanţa federală, Donald Trump a fost identificat formal, a fost plasat scurt timp în custodia poliţiei, i-au fost prezentate acuzaţiile formulate de procurorul special Jack Smith şi a fost întrebat dacă îşi recunoaşte sau nu vinovăţia.
Donald Trump a pledat nevinovat şi a părăsit instanţa la finalul procedurii. Judecătorul Moxila Upadhyaya a fixat următoarea audiere pe 28 august, iar şedinţa de atunci va fi prezidată de judecătorul Tanya Chutkan.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
"Merg spre Washington D.C., pentru a fi arestat din cauza faptului că am contestat un scrutin corupt, aranjat şi furat. Este o mare onoare, sunt arestat pentru dumneavoastră. (...) Biden şi familia lui fură milioane şi milioane de dolari, inclusiv prin mită din ţări străine, iar eu sunt în drum spre Washington pentru a fi arestat din cauza protestelor faţă de un scrutin fraudat. Un loc incorect, un judecător incorect. Suntem o naţiune în declin. Să Facem America Măreaţă din Nou!", a afirmat Trump, într-un mesaj postat pe platforma Truth Social înainte de audierea în instanţă.
Inculparea se referă la presupuse acţiuni de blocare a validării rezultatelor scrutinului prezidenţial desfăşurat în anul 2020. Donald Trump, favorit pentru a fi candidatul Partidului Republican în scrutinul prezidenţial din 2024, este vizat de patru capete de acuzare privind conspiraţie pentru comiterea de fraude împotriva instituţiilor guvernamentale, obstrucţionarea unei proceduri formale, tentativă de obstrucţionare a unei proceduri formale şi conspiraţie împotriva respectării unor drepturi.
Procurorul general din SUA, Merrick Garland, i-a încredinţat anul trecut procurorului special Jack Smith investigaţia privind presupuse acţiuni ale lui Donald Trump şi ale colaboratorilor acestuia de a obstrucţiona transferul constituţional de putere după scrutinul prezidenţial din 2020, câştigat de Joseph Biden. Ancheta vizează presupuse acţiuni de blocare a procedurilor de validare a rezultatului scrutinului prezidenţial în Colegiul Electoral Federal şi în Congresul SUA, inclusiv prin violenţele produse pe 6 ianuarie 2021 la Capitoliu.
John Lauro, unul dintre avocaţii lui Donald Trump, a declarat miercuri că echipa de apărare legală va încerca să amâne cât mai mult începerea procesului. "Este absurdă ideea unui proces în procedură rapidă. Procurorii au avut la dispoziţie trei ani şi jumătate pentru investigaţie, de ce să nu avem o perioadă egală pentru pregătirea apărării?!", a afirmat John Lauro. Avocatul a încercat să demonteze acuzaţiile formulate împotriva lui Trump, subliniind că eforturile fostului preşedinte de a contesta validarea rezultatului scrutinului prezidenţial din 2020 s-au bazat pe indicaţiile consilierilor juridici. "Preşedintele Trump a primit avizul unui consilier care l-a asigurat că solicitarea adresată vicepreşedintelui Mike Pence era absolut legală şi constituţională", a argumentat avocatul, referindu-se la o cerere prin care vicepreşedintele de la acea vreme era îndemnat să nu lanseze procedura de validare a rezultatului scrutinului.
"Eşti îndreptăţit să ai încredere în avizul unui consilier juridic. Este unul dintre principalii specialişti în drept constituţional din SUA, John Eastman, care i-a spus preşedintelui Trump că acesta este protocolul de urmat. Acest lucru elimină intenţia penală. Preşedintele doar a încercat să afle adevărul", a subliniat John Lauro. Conform presei americane, consilierul respectiv este vizat de acuzaţii privind complicitate, în procesul care îl vizează pe Trump.
Fostul vicepreşedinte Mike Pence, înscris în cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Republican în scrutinul prezidenţial din 2024, a afirmat că Trump trebuie să beneficieze de prezumţia de nevinovăţie, dar a apreciat că nu ar trebui să mai devină preşedinte. "Inculparea ne aminteşte clar un lucru: oricine se plasează deasupra Constituţiei nu trebuie să fie niciodată preşedinte al Statelor Unite. Pe 6 ianuarie 2021, fostul preşedinte Trump mi-a cerut să aleg între el şi Constituţie. Am ales Constituţia şi voi face mereu la fel", a declarat Pence.
"Acesta este cel mai recent capitol corupt în încercarea penibilă şi continuă a familiei penale Biden şi a Departamentului Justiţiei, utilizat de ei ca armă, de a influenţa scrutinul prezidenţial din 2024. Preşedintele Trump a urmat întotdeauna legile şi Constituţia, primind consultanţă din partea unor specialişti", a reacţionat echipa de campanie a lui Trump.
Fostul preşedinte a declarat, acum câteva zile, că nu intenţionează să se retragă din cursa electorală prezidenţială nici măcar dacă va fi condamnat în diversele procese penale care îl vizează. Trump este vizat de acuzaţii suplimentare şi în procesul privind gestionarea documentelor clasificate în reşedinţa sa din statul Florida. Săptămâna trecută, echipa procurorului special Jack Smith a depus o solicitare de actualizare a acuzaţiilor în procesul privind gestionarea de către Donald Trump a unor documente clasificate depistate după încheierea mandatului de preşedinte în reşedinţa sa din Mar-a-Lago, statul Florida. Procurorii acuză că Trump şi colaboratori apropiaţi ai acestuia i-au cerut unui angajat de la complexul Mar-a-Lago ştergerea imaginilor înregistrate de sistemul video de supraveghere, în efortul de obstrucţionare a investigaţiei federale.
Noile acţiuni constituie continuarea de către Administraţia Joseph Biden "a tentativelor disperate şi eşuate de persecutare a preşedintelui Trump şi a colaboratorilor săi", pentru influenţarea scrutinului prezidenţial din 2024, declara săptămâna trecută un purtător de cuvânt al echipei electorale a lui Trump. În iunie, Donald Trump a pledat nevinovat, în faţa unui judecător din statul Florida, în procesul gestionării documentelor clasificate. Avocaţii lui Donald Trump au denunţat un proces politic şi o "situaţie specifică dictaturilor". Trump este inculpat şi într-un dosar separat, în statul New York, privind presupuse fraude cu fonduri electorale, inclusiv prin efectuarea de plăţi ilegale către o actriţă de filme pentru adulţi în campania electorală din 2016. Trump a pledat nevinovat şi în acest caz.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Trump merge la Washington pentru a fi inculpat formal / „Am contestat un scrutin corupt”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe