Trump s-a temut că investigaţia va aduce "sfârşitul mandatului" şi a încercat să îl demită pe Mueller/ REACŢIA liderului de la Casa Albă. Opoziţia denunţă "diferenţe puternice" de interpretare

Preşedintele SUA, Donald Trump, s-a temut că investigaţia privind ingerinţele ruse îi va aduce "sfârşitul mandatului" şi a încercat să îl demită pe procurorul special Robert Mueller, arată raportul Comisiei de anchetă. Liderii opoziţiei din SUA, Nancy Pelosi şi Chuck Schumer, au constatat că există "diferenţe puternice" între interpretarea secretarului Justiţiei, William Barr, şi ceea ce scrie în raportul Comisiei Robert Mueller despre presupusa obstrucţionare a justiţiei de către preşedintele Donald Trump.

Urmărește
1434 afișări
Imaginea articolului Trump s-a temut că investigaţia va aduce "sfârşitul mandatului" şi a încercat să îl demită pe Mueller/ REACŢIA liderului de la Casa Albă. Opoziţia denunţă "diferenţe puternice" de interpretare

BREAKING Trump s-a temut că investigaţia va aduce "sfârşitul mandatului", a încercat să îl demită pe Mueller

Conform raportului Comisiei Robert Mueller, publicat joi după-amiază, în mai 2017, când a aflat că Rod Rosenstein, adjunctul procurorului general, l-a numit pe Robert Mueller procuror special responsabil de investigaţia privind ingerinţele electorale ruse şi presupusa colaborare a echipei sale de campanie cu Moscova, Donald Trump a declarat: "Este teribil. Acesta este sfârşitul preşedinţiei mele", informează CNN.

În iunie 2017, pe fondul relatărilor că Donald Trump ar fi fost anchetat pentru obstrucţionarea justiţiei, preşedintele SUA i-a cerut consilierului juridic de la Casa Albă, Don McGahn, să îl îndemne pe procurorul general să îl demită pe Robert Mueller întrucât ar fi fost în situaţii de "conflict de interes şi trebuia înlăturat". Don McGahn a refuzat să îndeplinească ordinul.

În raport, procurorul special Robert Mueller a apreciat că unele acţiuni ale preşedintelui Donald Trump pot fi asimilate obstrucţionării justiţiei, dar fapta nu există deoarece subalternii au refuzat să aplice ordinele. "Chiar dacă ar putea fi mai dificil să stabilim că acţiunile publice ar fi motivate de o intenţie coruptă, puterea preşedintelui de sa influenţa acţiuni, persoane şi evenimente este amplificată de abilitatea unică de a atrage atenţia prin mijloacele de comunicare în masă. Şi niciun principiu juridic nu exclude acţiunile publice din statutul actelor de obstrucţionare a justiţiei", afirmă Robert Mueller, referindu-se la demiterea directorului FBI James Comey şi la cazul lui fostului consilier prezidenţial Michael Flynn.

"Eforturile preşedintelui de a influenţa investigaţia au fost în ce mai mare parte lipsite de succes, dar acest lucru în principal deoarece persoanele din anturajul preşedintelui au refuzat să aplice ordinele sau să dea curs solicitărilor lui", se arată în raport.

Donald Trump consideră că raportul Comisiei Mueller confirmă că este nevinovat

 

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat joi că raportul Comisiei Robert Mueller arată clar că nu au existat contacte electorale cu Rusia şi nici acţiuni de obstrucţionare a justiţiei.

Text articol [details]: "Nu a fost nicio complicitate şi nicio acţiune de obstrucţionare a justiţiei. Jocul s-a încheiat pentru cei care instigă la ură şi pentru democraţii radicali de stânga", a transmis Donald Trump, prin Twitter, după publicarea versiunii redactate a raportului Comisiei Robert Mueller, care a investigat cazul ingerinţelor ruse şi presupusele contacte cu Moscova.

 

 

Liderii opoziţiei din SUA constată "diferenţe puternice" privind interpretarea raportului Robert Mueller

 
Liderii opoziţiei din SUA, Nancy Pelosi şi Chuck Schumer, au constatat că există "diferenţe puternice" între interpretarea secretarului Justiţiei, William Barr, şi ceea ce scrie în raportul Comisiei Robert Mueller despre presupusa obstrucţionare a justiţiei de către preşedintele Donald Trump.
 
"Sunt diferenţe puternice între ceea ce a spus procurorul general Barr despre obstrucţionarea justiţiei şi ceea ce a spus procurorul special Robert Mueller despre obstrucţionarea justiţiei", afirmă, într-o declaraţie comună, Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, şi Chuck Schumer, liderul minorităţii democrate din Senatul SUA.
 
"Pe măsură ce continuăm să evaluăm raportul, un lucru este clar: procurorul general Barr a prezentat concluzia că preşedintele nu a obstrucţionat justiţia, în timp ce raportul Mueller pare să evidenţieze această concluzie", subliniază liderii Partidului Democrat din SUA.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici