Trump se adresează unui grup creştin, apoi va cere votul persoanelor de culoare în Philadelphia

Candidatul republican la preşedinţie Donald Trump se adresează sâmbătă unui grup influent de activişti creştini conservatori care pledează pentru restricţionarea avortului, înainte de a se îndrepta spre Philadelphia pentru un miting menit să curteze votanţii de culoare, relatează Reuters.

309 afișări
Imaginea articolului Trump se adresează unui grup creştin, apoi va cere votul persoanelor de culoare în Philadelphia

Trump se adresează unui grup creştin, apoi va cere votul persoanelor de culoare în Philadelphia

Potrivit programului fostului preşedinte, discursul principal este ţinut la un eveniment organizat de Faith & Freedom Coalition, un grup supravegheat de Ralph Reed, un aliat vechi al lui Trump, la ora 13:30 ET (17:30 GMT) la Washington.

Reuniunea va evidenţia aspecte importante pentru alegătorii creştini conservatori înainte de alegerile din 5 noiembrie, iar participanţii vor fi probabil dornici să audă mai multe despre poziţia lui Trump cu privire la avort.

Trump a încercat să găsească o poziţie politică de mijloc pe această temă, care a devenit un dezavantaj pentru republicani în ultimele alegeri.

El şi-a asumat meritul pentru numirea a trei judecători de dreapta la Curtea Supremă, care au contribuit la răsturnarea deciziei Roe v. Wade în urmă cu doi ani, eliminând dreptul la avort la nivel naţional într-un moment de triumf pentru conservatori.

Cu toate acestea, Trump a declarat recent că nu ar susţine o interdicţie federală a avortului, preferând să lase această problemă la latitudinea fiecărui stat.

Această poziţie nu este pe placul multor alegători evanghelici, un bloc electoral important pentru Trump. Reed a declarat că grupul său va continua să lucreze pentru restricţii atât la nivel de stat, cât şi la nivel federal.

În cursul zilei de sâmbătă, Trump va organiza un miting de campanie la Universitatea Temple, într-o zonă istoric neagră din Philadelphia, care a fost mult timp un bastion al democraţilor. Conform Philadelphia Inquirer, Trump a obţinut doar 5% din voturi în secţiile de votare situate pe o rază de 800 de metri de campusul principal al Temple.

Campania lui Trump a făcut din curtarea alegătorilor de culoare şi hispanici, care reprezintă mai mult de jumătate din populaţia oraşului Philadelphia, o prioritate în acest ciclu, încurajată de unele sondaje de opinie care indică faptul că a câştigat teren în rândul acestor alegători.

Deşi Trump are puţine şanse să câştige oraşul - preşedintele Joe Biden, un democrat, a obţinut 81,4% din voturi în comitatul Philadelphia în 2020 - Trump şi-ar putea spori şansele prin reducerea marjei din Philadelphia şi din comitatele învecinate, atât de importante pentru scorul general din Pennsylvania, un stat de luptă.

Campania lui Trump a declarat că acesta se va folosi de discursul său din Philadelphia pentru a vorbi despre modul în care Biden a gestionat inflaţia, graniţa sudică şi criminalitatea, toate principii-cheie ale campaniei republicanului pentru un al doilea mandat.

William Rosenberg, profesor de ştiinţe politice la Universitatea Drexel, a declarat că, în opinia sa, obiectivul principal al lui Trump este de a-şi proiecta apropierea de alegătorii de culoare la nivel naţional, similar mitingului pe care l-a organizat luna trecută în cartierul Bronx din New York.

Democraţii au instalat afişe, panouri publicitare şi chioşcuri în Philadelphia şi în campusul Temple pentru a promova politicile lui Biden, inclusiv eforturile sale de a ierta datoriile studenţilor, precum şi pentru a critica bilanţul lui Trump faţă de comunitatea de culoare.

Deputatul de stat Malcolm Kenyatta, un democrat, a declarat că alegătorii de culoare îşi amintesc de istoria lui Trump de promovare a teoriei conspiraţiei intolerante care a pus sub semnul întrebării dacă Barack Obama, primul preşedinte afro-american al ţării, s-a născut în Statele Unite, şi de politicile pe care le-a urmărit şi care au afectat clasa muncitoare de culoare.

„Donald Trump se află într-un loc al negrilor, dar Donald Trump nu dă doi bani pe negri”, a declarat Kenyatta în cadrul unui eveniment de presă organizat la un birou de campanie al lui Biden din Philadelphia, adăugând că Trump „va avea parte de tipul de primire pe care îl merită” din partea oraşului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici