Trupele americane au fost atacate şi au suferit răni uşoare în atacul din Siria

Mai multe trupe americane şi ale coaliţiei au fost rănite într-un atac cu dronă vineri în Siria, a declarat un oficial american pentru Reuters, în al doilea atac major din ultimele zile împotriva forţelor americane, pe fondul tensiunilor în creştere din Orientul Mijlociu.

Urmărește
488 afișări
Imaginea articolului Trupele americane au fost atacate şi au suferit răni uşoare în atacul din Siria

Trupele americane au fost atacate şi au suferit răni uşoare în atacul din Siria

Armata americană nu a evaluat iniţial nicio victimă în urma atacului cu dronă, dar o analiză mai aprofundată a constatat că unii membri ai personalului au suferit răni minore, inclusiv inhalarea de fum, şi o parte din personal a fost mutat într-o altă locaţie.

Oficialul, vorbind sâmbătă sub rezerva anonimatului pentru Reuters, a declarat că nimeni nu a fost rănit grav, dar unii membri ai personalului au fost, de asemenea, examinaţi pentru leziuni cerebrale traumatice.

Mai multe trupe au fost mutate într-o altă locaţie pentru evaluări suplimentare, a adăugat oficialul.

Niciun grup nu a revendicat atacul, a precizat oficialul, însă atacuri similare au fost efectuate în trecut de grupuri susţinute de Iran.

Rănirile provocate de atacul cu dronă au urmat unui atac cu rachete efectuat luni de miliţii suspectate de a fi susţinute de Iran, care a rănit cinci membri ai personalului american la baza aeriană Ain al-Asad din vestul Irakului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
atac,
siria,
trupe

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici