Ucraina afirmă că a lovit o platformă de gaze offshore folosită de forţele ruse

Marina şi serviciile de informaţii militare ale Ucrainei au atacat şi deteriorat o fostă platformă de gaze offshore utilizată de forţele ruse în Marea Neagră, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al marinei, citat de Reuters.

Urmărește
585 afișări
Imaginea articolului Ucraina afirmă că a lovit o platformă de gaze offshore folosită de forţele ruse

Ucraina afirmă că a lovit o platformă de gaze offshore folosită de forţele ruse

„Ocupanţii au folosit această locaţie pentru spoofing GPS pentru a face navigaţia civilă periculoasă. Nu putem permite ca acest lucru să se întâmple”, a declarat Dmitro Pletenciuk pe Facebook.

El a postat o înregistrare video făcută noaptea care arată o explozie pe o platformă offshore şi incendiul care a urmat. El a declarat că, cu o jumătate de zi înainte de atac, forţele ruse au staţionat echipamente şi personal militar pe platformă.

„Nu erau civili acolo. Platforma nu îşi îndeplinea funcţiile normale”, a declarat Pletenciuk.

El nu a oferit mai multe detalii.

Reuters nu a putut verifica informaţiile în mod independent. Nu a existat niciun comentariu din partea Moscovei.

După ce Rusia a cucerit Crimeea în 2014, Ucraina a pierdut controlul asupra a numeroase platforme offshore de gaze şi petrol, unele dintre acestea fiind folosite de forţele ruse în scopuri militare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraina,
offshore,
rusia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici