Ucraina distruge un sistem de rachete S-400 pe teritoriul Rusiei, folosind rachete occidentale

Ucraina îşi foloseşte noua capacitate de a lovi cu arme occidentale teritoriul rus, eliminând mai multe baterii antiaeriene scumpe şi din ce în ce mai rare ale Rusiei S-300 / S-400, din jurul Belgorodului, declară Anton Gheraşenco, fost consilier al ministrului ucrainean de Interne.

Urmărește
1176 afișări
Imaginea articolului Ucraina distruge un sistem de rachete S-400 pe teritoriul Rusiei, folosind rachete occidentale

Sursă foto: X

Lovitura ar fi avut loc duminică şi nu se ştie dacă Ucraina a folosit rachete ATACMS lansate de la sol, sau rachete STORM SHADOW sau SCALP lansate de pe aeronave.

Odată cu deschiderea noului front din Harkov, direct de pe teritoriul rusesc, Ucraina a avut nevoie să lovească ţinte din regiunea rusească belgorod pentru a reuşi să oprească avansul militarilor ruşi.

Astăzi, Rusia a anunţat că a trimis în Harkov, în sprijinul militarilor, trupele cecene Ahmat, pentru a forţa continuarea ofensivei pe direcţia oraşului ucrainean Harkov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici