Ucraina: Două nave cu cereale, lovite cu rachete ruseşti în Marea Neagră

O rachetă rusească a lovit luni o navă sub pavilion Palau în portul Odesa din sudul Ucrainei, ucigând un cetăţean ucrainean şi rănind cinci membri ai echipajului, în cel de-al doilea atac de acest fel în ultimele două zile, au declarat oficialii ucraineni, citaţi de Reuters.

Urmărește
1209 afișări
Imaginea articolului Ucraina: Două nave cu cereale, lovite cu rachete ruseşti în Marea Neagră

Ucraina: Două nave cu cereale, lovite cu rachete ruseşti în Marea Neagră

Ministrul ucrainean de externe Andrii Sybiha a transmis, pe platforma X, că cele două nave au fost avariate în centrul de export de cereale din Marea Neagră, fără a oferi detalii cu privire la starea navelor. El a condamnat acţiunile Rusiei.

Guvernatorul regiunii Odesa, Oleh Kiper, a scris pe Telegram că bărbatul ucis în ultimul atac era un lucrător portuar. Cei cinci bărbaţi răniţi erau cetăţeni străini şi membri ai echipajului navei.

Viceprim-ministrul Oleksiy Kuleba a identificat nava ca fiind Optima şi a declarat că aceasta a sosit la Odesa cu câteva ore înainte de atac.

Rusia „încearcă în acest fel să distrugă transportul maritim în Marea Neagră”, a declarat Kuleba.

Ministerul ucrainean al Restaurării a anunţat că nava atacată duminică în portul Pivdennyi, sub pavilion Saint Kitts şi Nevis, avea o încărcătură de 6 000 de tone de porumb.

Într-o postare pe Facebook, ministerul a declarat că cei 15 membri ai echipajului navei, cetăţeni sirieni şi egipteni, nu au fost răniţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
nave,
rusia,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici