- Home
- Externe
- (12.10.2020, 15:44)
- Emanuel Dumitru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
UE pregăteşte reguli mai dure pentru aproape 20 de mari companii din sectorul digital
- Autorităţile europene întocmesc o „listă neagră” cu până la 20 de companii mari de internet, care ar putea include Facebook, Apple, Amazon şi Alphabet, cărora li se vor impune reglementări mai dure, menite să le reducă puterea pe piaţă, informează Financial Times.
- Platformele digitale mari va trebui să respecte reglementări mai stricte decât concurenţii lor mai mici şi vor fi obligate să facă schimb de date cu rivalii lor şi să arate mai multă transparenţă legat de modul în care colectează informaţii.
- Printre parametrii care vor sta la baza întocmirii listei se numără cota de piaţă în funcţie de venituri şi numărul de utilizatori ale companiilor vizate.
Urmărește
403 afișări
Profimedia
Autorităţile europene elaborează o listă care cuprinde până la 20 de mari companii de internet, care ar putea include giganţi din Silicon Valley, precum Facebook şi Apple, care vor face obiectul unor norme noi şi mult mai stricte menite să le reducă puterea pe piaţă, relatează Financial Times.
Conform planurilor, platformele mari, care se află pe listă, va trebui să respecte reglementări mai stricte decât concurenţii lor mai mici, potrivit surselor, inclusiv noi norme, care îi vor obliga să facă schimb de date cu rivalii lor şi obligaţia de a fi mai transparenţi în ceea ce priveşte modul în care colectează informaţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Qatarul ameninţă UE că va taia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
Lista va fi întocmită pe baza mai multor criterii, printre care cota de piaţă în funcţie de venituri şi numărul de utilizatori, ceea ce înseamnă că este foarte probabil ca Facebook şi Google să fie incluse în această listă. Numărul companiilor şi criteriile exacte nu au fost încă stabilite definitiv. De asemenea, noile măsuri ar putea fi impuse şi companiilor considerate a fi atât de puternice, încât rivalii lor nu pot tranzacţiona fără a utiliza platformele celor dintâi.
Măsura aceasta a fost adoptată în urma unor plângeri conform cărora actualul regim de reglementare a dus la acţiuni slabe şi întârziate, care nu au făcut prea multe pentru a stimula concurenţa.
Lista vizează în principal giganţi din sectorul digital din SUA, un astfel de gest riscând să amplifice tensiuni deja existente între Washington şi Bruxelles.
UE pregăteşte, de asemenea, proiecte de propuneri pentru revizuirea normelor privind internetul din blocul comunitar, prima dată în ultimii 20 de ani când se ia o astfel de măsură. Propunerile pentru noua Lege a serviciilor digitale sunt aşteptate la începutul lunii decembrie. Prin acestea se va încerca sporirea responsabilităţii platformelor digitale în privinţa controlului asupra conţinutului ilegal sau al produselor vândute online.
„Platformele mari sunt invazive, plătesc taxe mici şi distrug concurenţa. Acesta nu este internetul pe care ni l-am dorit”, a afirmat o sursă de la Bruxelles.
Dorinţa de a reduce puterea giganţilor din sectorul digital nu se reduce doar la spaţiul UE. Atât Autoritatea pentru Concurenţă şi Pieţe din Regatul Unit, cât şi un raport al Congresului SUA urmăresc exercitarea unui control mai amplu asupra platformelor digitale.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe