Un alt oficial din partidul premierului britanic Sunak este cercetat pentru pariuri electorale

Un oficial din Partidul Conservator al prim-ministrului Rishi Sunak este investigat de autoritatea de reglementare a jocurilor de noroc din Marea Britanie pentru acuzaţii că a plasat pariuri pe data alegerilor generale înainte ca acestea să fie anunţate, a raportat Sunday Times.

204 afișări
Imaginea articolului Un alt oficial din partidul premierului britanic Sunak este cercetat pentru pariuri electorale

Un alt oficial din partidul premierului britanic Sunak este cercetat pentru pariuri electorale

Comisia pentru jocuri de noroc din Marea Britanie a fost deja informată că investighează doi candidaţi electorali conservatori şi directorul de campanie al partidului cu privire la pariurile pe data alegerilor din 4 iulie.

Extinderea scandalului a afectat şi mai mult încercările lui Sunak de a prinde Partidul Laburist din opoziţie, care se află cu mult în faţa sondajelor de opinie în perioada premergătoare alegerilor.

Oficialul a fost numit de ziar ca fiind Nick Mason, ofiţer şef de date la Partidul Conservator. Mason nu a răspuns unei cereri de comentarii. Ziarul a citat un purtător de cuvânt al lui Mason care a declarat că acesta a negat orice infracţiune.

Sunday Times a citat o declaraţie a Partidului Conservator potrivit căreia Mason şi-a luat un concediu. Partidul nu a confirmat acest lucru atunci când a fost contactat de Reuters.

„Conform instrucţiunilor Comisiei pentru Jocuri de Noroc, nu avem voie să discutăm cu subiectul sau cu alte persoane despre niciun aspect legat de orice investigaţie”, a declarat un purtător de cuvânt al Partidului Conservator.

Comisia pentru jocuri de noroc nu a confirmat numele celor care fac obiectul anchetei.

Într-un răspuns la o solicitare de comentarii privind raportul Sunday Times, un purtător de cuvânt al comisiei a declarat că nu va furniza detalii despre ancheta sa, inclusiv identitatea persoanelor pe care le investighează.

Sunak a declarat joi că a fost „incredibil de furios” să audă despre acuzaţiile împotriva colegilor săi de partid, numindu-le o „chestiune foarte gravă”.

Unul dintre candidaţii conservatori menţionaţi în scandal, Craig Williams, şi-a cerut deja scuze pentru o eroare de judecată, iar directorul de campanie al partidului, Tony Lee, şi-a luat un concediu.

Un ofiţer de poliţie care lucrează într-o unitate de protecţie specială a fost, de asemenea, arestat pentru presupuse pariuri privind data alegerilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici