- Home
- Externe
- TEL AVIV, (29.11.2015, 17:20)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un avion rus de război a pătruns în spaţiul aerian israelian, dezvăluie un ministru israelian
Un avion rus de război a pătruns recent în spaţiul aerian al Israelului, dinspre Siria, însă intruziunea a fost soluţionată fără incidente, a dezvăluit duminică Moshe Yaalon, ministrul israelian al Apărării, relatează AFP în pagina electronică.
Urmărește
11908 afișări
Un avion rus de război a pătruns în spaţiul aerian israelian, dezvăluie un ministru israelian (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
Yaalon a făcut această declaraţie în contextul unor îngrijorări puternice cu privire la doborârea unui avion rusesc de război de către Turcia, care afirmă că aeronava rusă a pătruns în spaţiul aerian turc şi a ignorat avertismente repetate de a-şi schimba cursul. Moscova respinge aceste acuzaţii.
"A avut loc o uşoară intruziune, de o milă (1,6 kilometri) adâncime, a unui avion rusesc, dinspre Siria, în spaţiul nostru aerian, însă a fost rezolvată imediat, iar avionul rusesc s-a întors către Siria", a declarat Yaalon pentru postul public de radio.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Operaţiunea „Blitz". Controale masive la graniţele Schengen. Mii de maşini şi persoane verificate
-
După vizita la Moscova, premierul Slovaciei Fico a dispărut timp de 14 zile. A fost „descoperit” într-un apartament de lux din Vietnam, ce costă 6.200 de euro pe noapte
-
Italia cere Uniunii Europene să plafoneze preţul gazelor la 60 de euro pentru megawatt-oră
"Se pare că a fost o eroare a pilotului, care zbura în apropiere de (Platoul) Golan", a adăugat ministrul israelian.
Israelul a cucerit cea mai mare parte a Platoului Golan de la Siria, în 1967, iar ulterior a anexat teritoriul respectiv, dar această anexare nu a fost recunoscută niciodată de către comunitatea internaţională.
Yaalon a amintit că Israelul şi Rusia au încheiat aranjamente în vederea evitării unor incidente cu privire la Siria. Un acord în acest sens include o "linie telefonică de urgenţă" şi un schimb de informaţii.
"Avioanele ruseşti nu intenţionau să ne atace, de accea este necesar să nu reacţionăm automat şi să le doborâm atunci când comit erori", a subliniat el.
Premierul israelian Benjamin Netanyahu şi preşedintele rus Vladimir Putin s-au întâlnit la Moscova, în septembrie, şi au discutat despre modalităţi de evitare a unor confruntări accidentale.
Rusia a lansat o campanie de bombardamente în Siria, pe 30 septembrie, la solicitarea vechiului său aliat Bashar al-Assad. Moscova afirmă că această campanie vizează jihadişti din cadrul Statului Islamic (SI) şi alte grupări "teroriste".
Israelul a lansat începând din 2013 şi până în prezent peste 12 atacuri aeriene în Siria, vizând în principal transferuri de armament către gruparea şiită libaneză Hezbollah. Oficiali israelieni par să se teamă că intervenţia Rusiei în Siria ar putea limita spaţiul de manevră al israelienilor în acest sens.
Israelul se opune regimului lui al-Assad, dar a căutat să evite să fie atras în războiul civil sirian.
Israelienii se tem, de asemenea, că Iranul şi-ar putea intensifica sprijinul pe care-l acordă Hezbollahului şi altor grupări din regiune, în contextul în care sancţiunile internaţionale ce i-au fost impuse în trecut urmează să fie anulate treptat, conform acordului în dosarul nuclear încheiat în iulie de către regimul de la Teheran cu marile puteri.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Singurătatea ne îmbolnăvește și modifică proteinele din sânge. Cum poate crește riscul de boli cardiovasculare și diabet
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Un cuplu din SUA își organizează nunți separate pentru că nu au ajuns la o înțelegere. Prietenii au fost invitați la petrecerea pentru „el” și „ea”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cerasela Rogen, traumatizată după vacanța în India: 'Am trecut și pe lângă casa lui Salman Khan și...' 😲
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe