- Home
- Externe
- TEL AVIV, (29.11.2015, 17:20)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un avion rus de război a pătruns în spaţiul aerian israelian, dezvăluie un ministru israelian
Un avion rus de război a pătruns recent în spaţiul aerian al Israelului, dinspre Siria, însă intruziunea a fost soluţionată fără incidente, a dezvăluit duminică Moshe Yaalon, ministrul israelian al Apărării, relatează AFP în pagina electronică.
Urmărește
11908 afișări
Un avion rus de război a pătruns în spaţiul aerian israelian, dezvăluie un ministru israelian (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
Yaalon a făcut această declaraţie în contextul unor îngrijorări puternice cu privire la doborârea unui avion rusesc de război de către Turcia, care afirmă că aeronava rusă a pătruns în spaţiul aerian turc şi a ignorat avertismente repetate de a-şi schimba cursul. Moscova respinge aceste acuzaţii.
"A avut loc o uşoară intruziune, de o milă (1,6 kilometri) adâncime, a unui avion rusesc, dinspre Siria, în spaţiul nostru aerian, însă a fost rezolvată imediat, iar avionul rusesc s-a întors către Siria", a declarat Yaalon pentru postul public de radio.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
"Se pare că a fost o eroare a pilotului, care zbura în apropiere de (Platoul) Golan", a adăugat ministrul israelian.
Israelul a cucerit cea mai mare parte a Platoului Golan de la Siria, în 1967, iar ulterior a anexat teritoriul respectiv, dar această anexare nu a fost recunoscută niciodată de către comunitatea internaţională.
Yaalon a amintit că Israelul şi Rusia au încheiat aranjamente în vederea evitării unor incidente cu privire la Siria. Un acord în acest sens include o "linie telefonică de urgenţă" şi un schimb de informaţii.
"Avioanele ruseşti nu intenţionau să ne atace, de accea este necesar să nu reacţionăm automat şi să le doborâm atunci când comit erori", a subliniat el.
Premierul israelian Benjamin Netanyahu şi preşedintele rus Vladimir Putin s-au întâlnit la Moscova, în septembrie, şi au discutat despre modalităţi de evitare a unor confruntări accidentale.
Rusia a lansat o campanie de bombardamente în Siria, pe 30 septembrie, la solicitarea vechiului său aliat Bashar al-Assad. Moscova afirmă că această campanie vizează jihadişti din cadrul Statului Islamic (SI) şi alte grupări "teroriste".
Israelul a lansat începând din 2013 şi până în prezent peste 12 atacuri aeriene în Siria, vizând în principal transferuri de armament către gruparea şiită libaneză Hezbollah. Oficiali israelieni par să se teamă că intervenţia Rusiei în Siria ar putea limita spaţiul de manevră al israelienilor în acest sens.
Israelul se opune regimului lui al-Assad, dar a căutat să evite să fie atras în războiul civil sirian.
Israelienii se tem, de asemenea, că Iranul şi-ar putea intensifica sprijinul pe care-l acordă Hezbollahului şi altor grupări din regiune, în contextul în care sancţiunile internaţionale ce i-au fost impuse în trecut urmează să fie anulate treptat, conform acordului în dosarul nuclear încheiat în iulie de către regimul de la Teheran cu marile puteri.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe