Un bloc de nouă etaje s-a prăbuşit în oraşul Otaci din Republica Moldova | VIDEO

Un bloc de nouă etaje s-a prăbuşit miercuri seara în oraşul Otaci din Republica Moldova, iar 46 de persoane, inclusiv 11 copii, au fost evacuate înainte de prăbuşirea imobilului, informează site-ul publika.md.

11461 afișări
Imaginea articolului Un bloc de nouă etaje s-a prăbuşit în oraşul Otaci din Republica Moldova | VIDEO

Un bloc de nouă etaje s-a prăbuşit în oraşul Otaci din Republica Moldova | VIDEO

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a confirmat informaţia şi a adăugat că nicio persoană nu a avut de suferit în urma prăbuşirii blocului.

Incidentul a avut loc în jurul orei locale 21:30 (21:30, ora României).

Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunţat, prin intermediul unei postări pe Facebook, că locatarii sunt în siguranţă. „Vreau să informez presa şi toţi cetăţenii în legătură cu prăbuşirea unui bloc cu 9 etaje din Otaci - din informaţia prezentată de Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI, oamenii au fost evacuaţi înainte de prăbuşire şi acum sunt în siguranţă.”, a anunţat ea.

Totodată, premierul moldovean a anunţat că Guvernul va căuta modalităţi pentru a-i ajuta pe locatari. „Locatarilor li s-a acordat primul ajutor şi au fost realocaţi într-un spaţiu sigur. La faţa locului se află Şeful Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale. Mâine, în şedinţa guvernului, vom discuta despre modalităţile de sprijin al oamenilor care au avut de suferit şi au rămas fără locuinţe şi vom iniţia o investigaţie a accidentului produs”, a mai spus Maia Sandu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici