Un nou deces înregistrat în Germania din cauza bacteriei E.coli. Bilanţul total se ridică la 18 morţi

Bacteria E.coli enterohemoragică a provocat moartea unei alte persoane în Germania, ridicând bilanţul victimelor la 17 în această ţară, au anunţat joi autorităţile sanitare din oraşul Hamburg (nord).

Urmărește
289 afișări
Imaginea articolului Un nou deces înregistrat în Germania din cauza bacteriei E.coli. Bilanţul total se ridică la 18 morţi

Un nou deces înregistrat în Germania din cauza bacteriei E.coli. Bilanţul total se ridică la 18 morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O femeie în vârstă de 81 de ani a decedat în noaptea de miercuri spre joi, a precizat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a spitalului în care a murit aceasta.

Acest nou deces ridică bilanţul total la 18 morţi, incluzând o pacientă care a murit marţi în Suedia.

Portul Hamburg rămâne epicentrul contaminării, a cărei origine rămâne necunoscută. Spitalul unde s-a înregistrat noul deces tratează în prezent 102 pacienţi care suferă de sindromul hemolitic şi uremic (SHU), tulburări renale grave provocate de bacteria E.coli enterohemoragică, a precizat purtătorul de cuvânt.

Dintre ei, 27 sunt copii, iar dintre pacienţii adulţi două treimi sunt femei, a declarat ea. De la început, bacteria a afectat în special femeile.

Spitalul, care are dificultăţi în gestionarea afluxului de pacienţi, cere populaţiei să doneze sânge.

Circa 2.000 de persoane s-au îmbolnăvit în Germania, în principal în nord, dar au fost semnalate cazuri şi în restul Europei, chiar şi în Statele Unite, la pacienţi care au legătură cu Germania.

Bacteria provoacă hemoragii ale sistemului digestiv, iar în cazurile cele mai grave, sindromul SHU.

Totodată, Centrul european pentru prevenirea şi controlul bolilor (ECDC) a confirmat joi identificarea bacteriei aflate la originea bolii. Aceasta este o tulpină foarte rară a unei bacterii Escherichia coli, "0104:H4 (Stx2-pozitiv, eae-negativ, hly-negativ, ESBL, aat, aggR, aap)", potrivit unui comunicat al ECDC, cu sediul la Stockholm.

Cauza contaminării este analizată, precizează agenţia europeană.

La 29 mai, precizând deja tipul bacteriei, ECDC a subliniat că aceasta este foarte rară şi că până în prezent "un singur caz", respectiv "o femeie din Coreea, în 2005", a fost raportat de o publicaţie ştiinţifică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici