Un oficial UE lansează cartea „Lupta împotriva climatului”, despre eforturile UE „din culise” în vederea combaterii schimbărilor climatice

  • Într-o carte recent lansată, oficialul UE, Joana De Carvalho, analizează eforturile UE de a convinge mai multe ţări să adere la Alianţa Acordului de la Paris, primul acord global privind schimbările climatice.
  • Pentru a atinge obiectivele stabilite în 2015, trebuie depuse eforturi considerabile pentru a reduce emisiile globale cu 45% până în 2030, comparativ cu nivelurile din 2010, potrivit secretarului general al ONU, Antonio Guterres.
  • „În ceea ce priveşte ţările care formează Alianţa Acordului de la Paris, nu pot decât să sper că vor îndeplini şi ceea ce s-au angajat să facă”, a declarat Joana De Carvalho, potrivit The Brussels Times.
Urmărește
345 afișări
Imaginea articolului Un oficial UE lansează cartea „Lupta împotriva climatului”, despre eforturile UE „din culise” în vederea combaterii schimbărilor climatice

Un oficial UE lansează cartea „Lupta împotriva climatului”, despre eforturile UE „din culise” în vederea combaterii schimbărilor climatice

„Lupta împotriva climatului” a apărut ca o necesitate de a informa cetăţenii cu privire la rolul major pe care UE l-a jucat în atingerea Acordului de la Paris, într-un mod uşor şi amuzant. Se citeşte ca un articol jurnalistic lung într-un format ilustrat.

„În timp ce tinerii protestează împotriva schimbărilor climatice, iar populismul şi euroscepticismul sunt în creştere, de ce să nu folosim forma unui roman grafic pentru a arăta cum diplomaţia şi strategiile politice ale UE au un impact pozitiv real asupra vieţii noastre ”, a declarat Carvalho.

Pentru că cea de-a 26-a conferinţă privind schimbările climatice (COP 26) a fost amânată cu un an din cauza crizei coronavirusului, Guterres a cerut lumii să „declare o stare de urgenţă climatică”, a notat The Brussels Times.

„La cinci ani de la Paris, încă nu mergem în direcţia cea bună", a declarat secretarul general al ONU la recentul Summit. „Parisul a promis că va limita creşterea temperaturii la cât mai aproape de 1,5 ° C, dar angajamentele luate la Paris au fost departe de a fi suficiente pentru a ajunge acolo”.

„Fac apel la toţi liderii din întreaga lume să declare o stare de urgenţă climatică în ţările lor până la neutralitatea carbonului. Aproximativ 38 de ţări au făcut deja acest lucru, recunoscând urgenţa şi miza. Îi îndemn pe toţi ceilalţi să îi urmeze”, a spus Antonio Guterres.

Obiectivele stabilite pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră trebuie să fie reafirmate în mod clar de semnatarii Acordului de la Paris în contribuţiile naţionale revizuite şi consolidate pe care urmează să le prezinte înaintea celei de-a 26-a Conferinţe a părţilor, care va avea loc la Glasgow în noiembrie 2021.

De Carvalho este, în general, optimistă cu privire la activitatea UE de până acum şi consideră că aceasta va continua să fie liderul global în combaterea schimbărilor climatice.

„Acordul de la Paris a fost adoptat pe 12 decembrie 2015, acum 5 ani. Astăzi, UE încă se angajează să fie în fruntea eforturilor internaţionale de combatere a schimbărilor climatice. Se sărbătoreşte prima aniversare a Acordului verde al UE cu liderii UE care au decis recent la Consiliul European să reducă emisiile de seră cu cel puţin 55% până în 2030. De ce nu ar trebui să fim mândri de acest lucru”, a adăugat De Carvalho.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici