Un pod din Dresda s-a prăbuşit în râul Elba

  • O bucată de aproximativ 100 de metri din podul Carola din centrul oraşului Dresda s-a prăbuşit miercuri dimineaţa devreme, au anunţat autorităţile locale.
  • Podul este unul dintre cele patru care traversează râul Elba în centrul oraşului Dresda.
  • Nu s-a stabilit până acum cauza prăbuşirii.
Urmărește
1064 afișări
Imaginea articolului Un pod din Dresda s-a prăbuşit în râul Elba

Sursa foto: AP

Oficialii oraşului, citaţi de Deutsche Welle, au declarat că, din cauza orei matinale, nimeni nu se afla pe pod şi, prin urmare, nimeni nu a fost rănit în urma prăbuşirii, însă atât traficul auto, cât şi cel naval pe această cale navigabilă importantă vor trebui să fie oprite pentru o perioadă nedeterminată.

Două linii de tramvai din Dresda, care foloseau de asemenea podul, vor avea un serviciu redus, au adăugat aceştia. Ultimul tramvai traversase podul cu doar 18 minute înainte de prăbuşirea de la ora 3:08 dimineaţa.

„Există încă un pericol acut pentru viaţă şi risc de prăbuşire,” a declarat purtătorul de cuvânt al pompierilor, Michael Klahre, într-un mesaj video transmis miercuri dimineaţa.

Străzile din jurul podului au fost, de asemenea, afectate de prăbuşire.

„În plus, din cauza spargerii a două conducte mari de încălzire urbană, avem problema că furnizarea de apă caldă a fost complet oprită în întreg oraşul Dresda,” a declarat Klahre.

Construit şi finalizat pentru prima dată în 1895, podul original Carolabrücke a fost aruncat în aer spre sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, în încercarea de a opri armata sovietică. Reconstrucţia a avut loc între 1967 şi 1971. Acesta a fost supus unor lucrări de renovare între 2019 şi 2021.

O cauză a prăbuşirii nu a fost încă stabilită.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici