Vizitatorii au început să întâmpine probleme tehnice în accesarea site-ului marţi, după ce acesta a postat fotografii cu un palat în stil italian, la Marea Neagră, care, potrivit cotidianului american The Washington Post, aparţine lui Putin.
„Analizăm cauzele acestor probleme. Credem că acest lucru s-ar putea datora unui atac informatic DDoS”, a declarat Rasudov.
Partidul Piraţilor anunţa, la 14 ianuarie, crearea unui „WikiLeaks rusesc”, invitând utilizatorii să trimită documente privind corupţia, muşamalizarea activităţilor criminale şi alte informaţii de interes social. Fondatorii au anunţat că au luat măsuri de precauţie în legătură cu securitatea RuLeaks.net. Serverele acestuia se află în afara Rusiei, domeniul este înregistrat pe numele unui cetăţean străin, iar toate informaţiile de pe site sunt duplicate, în timp real, pe pagini speciale, în reţele sociale.
The Washington Post citează, într-un material publicat la 23 decembrie, un cetăţean rus, Serghei Kolesnikov, potrivit căruia palatul a fost plătit cu bani donaţi lui Putin de oameni de afaceri ruşi. Aceste fonduri provin „în principal, dintr-o combinaţie de corupţie, mită şi furt”, potrivit lui Kolesnikov, care a lucrat, până în noiembrie 2009, pentru una dintre companiile pe care le acuză că investesc bani pentru Putin.
Un purtător de cuvânt al premierului rus a respins aceste acuzaţii, precizând că imobilul respectiv nu are nicio legătură cu Vladimir Putin.