- Home
- Externe
- BUDAPESTA, (23.02.2018, 04:23)
- Andrei Ionascu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ungaria acuză organizaţia Transparency International că "atacă" statele anti-imigraţie
Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a declarat joi că raportul întocmit de organizaţia Transparency International privind percepţia gradului de corupţie în sistemul public este un "atac fără precedent" asupra ţărilor care se împotrivesc migraţiei ilegale, relatează agenţia MTI.
Urmărește
492 afișări
Ungaria acuză organizaţia Transparency International că "atacă" statele anti-imigraţie
Potrivit raportului aferent anului 2017 şi publicat miercuri, Bulgaria şi Ungaria au cel mai mare grad de corupţie în sectorul public dintre statele Uniunii Europene.
Citeşte şi: Transparency International: România, locul 25 din 28 în cadrul Uniunii Europene privind percepţia gradului de corupţie / Ce poziţie ocupă în clasamentul mondial | FOTO, VIDEO
"Raportul Transparency International este un atac fără precedent, motivat doar de dezacordul dintre politica organizaţiilor internaţionale şi cea a Ungariei privind migraţia. Nu luăm în seamă şantajul sau presiunea. Nu vom permite intrarea în ţară a niciunui imigrant ilegal. Gardul (n.a. - ridicat la frontiera de sud a Ungariei, pentru oprirea fluxului de imigranţi) va rămâne acolo unde este", a spus Peter Szijjarto.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Partidul de guvernământ din Ungaria, Fidesz, a avut o poziţie similară cu cea a diplomaţiei de la Budapesta, considerând că nu este o întâmplare faptul că Ungaria şi Bulgaria, "care au construit garduri la frontiere împotriva imigranţilor ilegali", au fost desemnate de Transparency International drept cele mai corupte state din Uniunea Europeană.
Indicele Transparency International foloseşte o scală de la 0 la 100, în care 0 puncte înseamnă un grad extrem de ridicat de corupţie, iar 100 de puncte, lipsa corupţiei. Ungaria a primit 45 de puncte (faţă de 48 de puncte în 2016), iar Bulgaria a înregistrat 43 de puncte.
Potrivit evaluării pentru regiunea Europei de Est şi de Sud-Est, Ungaria, Bulgaria, Polonia şi România au fost criticate pentru măsurile luate de către autorităţi în privinţa ONG-urilor şi pentru erodarea statului de drept.
"În anul 2017, autoritarismul s-a accentuat în Europa de Est şi Sud-Est, obstrucţionând eforturile anticorupţie şi ameninţând drepturile civice. În această zonă a lumii, organizaţiile nonguvernamentale şi presa independentă s-au confruntat cu provocări în activităţile de monitorizare şi criticare a factorilor decizionali. Guvernul Ungariei a adoptat o lege care stigmatizează ONG-urile în baza structurilor de finanţare ale acestora", constată Transparency International.
Organizaţia Transparency International prezintă anual un raport privind Indicele de Percepţie a Corupţiei (IPC) la nivel global, gradul de corupţie în sectorul public fiind stabilit prin consultarea unor experţi şi oameni de afaceri din cele 180 de ţări incluse în analiză.
Citeşte şi: Financial Times: Lupta privind corupţia din România expune limitele influenţei Uniunii Europene
Citeşte şi: Coreea de Nord îl acuză pe secretarul general al ONU că încearcă să provoace un conflict
Citeşte şi: Igor Dodon: După ultimele evenimente politice, este probabil să avem alegeri parlamentare anticipate
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: Transparency International: România, locul 25 din 28 în cadrul Uniunii Europene privind percepţia gradului de corupţie / Ce poziţie ocupă în clasamentul mondial | FOTO, VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe