- Home
- Externe
- BUDAPESTA, (23.02.2018, 04:23)
- Andrei Ionascu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ungaria acuză organizaţia Transparency International că "atacă" statele anti-imigraţie
Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a declarat joi că raportul întocmit de organizaţia Transparency International privind percepţia gradului de corupţie în sistemul public este un "atac fără precedent" asupra ţărilor care se împotrivesc migraţiei ilegale, relatează agenţia MTI.
Urmărește
493 afișări
Ungaria acuză organizaţia Transparency International că "atacă" statele anti-imigraţie
Potrivit raportului aferent anului 2017 şi publicat miercuri, Bulgaria şi Ungaria au cel mai mare grad de corupţie în sectorul public dintre statele Uniunii Europene.
Citeşte şi: Transparency International: România, locul 25 din 28 în cadrul Uniunii Europene privind percepţia gradului de corupţie / Ce poziţie ocupă în clasamentul mondial | FOTO, VIDEO
"Raportul Transparency International este un atac fără precedent, motivat doar de dezacordul dintre politica organizaţiilor internaţionale şi cea a Ungariei privind migraţia. Nu luăm în seamă şantajul sau presiunea. Nu vom permite intrarea în ţară a niciunui imigrant ilegal. Gardul (n.a. - ridicat la frontiera de sud a Ungariei, pentru oprirea fluxului de imigranţi) va rămâne acolo unde este", a spus Peter Szijjarto.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ursula von der Leyen s-a îmbolnăvit de pneumonie „în formă severă”
-
Ministerul Energiei: Liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale se va face etapizat şi nu se limitează la data de 1 aprilie 2025
-
Mureş: Scurgeri de benzină dintr-un vagon-cisternă / Intervenţia autorităţilor s-a încheiat fără incidente majore
-
Guvernul pregăteşte eliminarea plafonării tarifelor la energie electrică şi gaze
Partidul de guvernământ din Ungaria, Fidesz, a avut o poziţie similară cu cea a diplomaţiei de la Budapesta, considerând că nu este o întâmplare faptul că Ungaria şi Bulgaria, "care au construit garduri la frontiere împotriva imigranţilor ilegali", au fost desemnate de Transparency International drept cele mai corupte state din Uniunea Europeană.
Indicele Transparency International foloseşte o scală de la 0 la 100, în care 0 puncte înseamnă un grad extrem de ridicat de corupţie, iar 100 de puncte, lipsa corupţiei. Ungaria a primit 45 de puncte (faţă de 48 de puncte în 2016), iar Bulgaria a înregistrat 43 de puncte.
Potrivit evaluării pentru regiunea Europei de Est şi de Sud-Est, Ungaria, Bulgaria, Polonia şi România au fost criticate pentru măsurile luate de către autorităţi în privinţa ONG-urilor şi pentru erodarea statului de drept.
"În anul 2017, autoritarismul s-a accentuat în Europa de Est şi Sud-Est, obstrucţionând eforturile anticorupţie şi ameninţând drepturile civice. În această zonă a lumii, organizaţiile nonguvernamentale şi presa independentă s-au confruntat cu provocări în activităţile de monitorizare şi criticare a factorilor decizionali. Guvernul Ungariei a adoptat o lege care stigmatizează ONG-urile în baza structurilor de finanţare ale acestora", constată Transparency International.
Organizaţia Transparency International prezintă anual un raport privind Indicele de Percepţie a Corupţiei (IPC) la nivel global, gradul de corupţie în sectorul public fiind stabilit prin consultarea unor experţi şi oameni de afaceri din cele 180 de ţări incluse în analiză.
Citeşte şi: Financial Times: Lupta privind corupţia din România expune limitele influenţei Uniunii Europene
Citeşte şi: Coreea de Nord îl acuză pe secretarul general al ONU că încearcă să provoace un conflict
Citeşte şi: Igor Dodon: După ultimele evenimente politice, este probabil să avem alegeri parlamentare anticipate
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Transparency International: România, locul 25 din 28 în cadrul Uniunii Europene privind percepţia gradului de corupţie / Ce poziţie ocupă în clasamentul mondial | FOTO, VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Amanta (devenită, între timp, titulara) ICH este gravidă?! 😲 Tatăl ar fi pufosul Goe, fiul unui multimilionar imobiliar
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe