- Home
- Externe
- BRUXELLES, (28.08.2017, 20:02)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
BREXIT: Uniunea Europeană îndeamnă Marea Britanie să înceapă negocieri "serioase"/ Londra vrea "flexibilitate şi imaginaţie"
Marea Britanie trebuie să înceapă să aibă o abordare "serioasă" în negocierile cu Uniunea Europeană pe tema Brexit, recomandă negociatorul-şef european, Michel Barnier, înaintea unei noi sesiuni de discuţii la Bruxelles.
Urmărește
2720 afișări
Uniunea Europeană îndeamnă Marea Britanie să înceapă negocieri "serioase" pe tema Brexit
"Ca să fiu sincer, sunt preocupat. Timpul trece repede. (...) Trebuie să începem să negociem serios", a declarat Michel Barnier luni seară.
Michel Barnier şi David Davis, ministrul britanic pentru Brexit, s-au întâlnit la sediul Comisiei Europene, luni seară, pentru o nouă sesiune de negocieri.
Barnier a urmărit cu "multă atenţie" poziţiile britanice pe tema Brexit anunţate în ultimele zile. "Avem nevoie de poziţii britanice clare înainte de a purta negocieri constructive", a subliniat oficialul UE, citat de site-ul cotidianului francez Le Figaro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Protest la Universitate, în București, față de Călin Georgescu: „Iubirea de țară nu e legionară”
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Elena Lasconi, mesaj către diaspora: „Vom construi o Românie în care să vă întoarceţi”
-
Nicolae Ciucă a demisionat din funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal
Uniunea Europeană consideră prioritare în negocieri cuantumul angajamentelor Londrei faţă de UE, estimate a fi între 60 şi 100 de miliarde de euro, situaţia cetăţenilor europeni aflaţi pe teritoriul britanic şi viitorul frontierei între Irlanda şi Irlanda de Nord, teritoriu britanic.
"Cu cât ambiguitatea pe aceste teme va fi eliminată mai rapid, cu atât vom putea discuta mai repede despre viitorul relaţiilor" între Marea Britanie şi UE, a subliniat Barnier.
Oficialul UE a exprimat disponibilitatea "intensificării negocierilor în următoarele săptămâni, pentru înregistrarea de progrese".
"Pentru Marea Britanie, următoarele zile ar trebui să permită avansarea discuţiilor tehnice pe toate subiecte", a declarat, la rândul său, David Davis.
Negocierile pe tema Brexit se vor concentra în primul rând pe condiţiile ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, în martie 2019. În etapa a doua se va discuta despre viitoarea relaţie bilaterală. Londra speră să menţină accesul la piaţa unică europeană post-Brexit, însă nu va reuşi acest lucru dacă nu va accepta libera circulaţie a cetăţenilor UE şi nu va contribui în continuare la bugetul comunitar.
Marea Britanie trebuie să renunţe la "gândirea soluţiilor magice" în abordarea faţă de Brexit, mai ales în privinţa situaţiei din Irlanda de Nord, teritoriu britanic, a recomandat acum câteva zile un oficial european de rang înalt citat de cotidianul The Independent. Guvernul Theresa May a prezentat miercuri un plan de soluţionare a problemei Irlandei de Nord în contextul ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Guvernul de la Londra sugerează instalarea unor sisteme electronice de-a lungul frontierei Irlandei de Nord cu Irlanda, pentru evitarea verificărilor directe. Partidul Laburist (centru-stânga, de opoziţie) a catalogat ideea drept "frontiera fantastică". Problema frontierei Marii Britanii cu Irlanda riscă să afecteze procesul de pace din Irlanda de Nord după Brexit.
Planul Guvernului britanic a fost ironizat şi de un oficial european de rang înalt. "Decizia de ieşire din UE a fost a Marii Britanii, nu a Irlandei, nici a Uniunii Europene. Marea Britanie trebuie să asume responsabilitatea. Vedem un plan britanic specific gândirii soluţiilor magice în legătură cu funcţionarea frontierei. Planul britanic este bun la nivelul aspiraţiilor, dar nu are soluţii funcţionale", a declarat oficialul UE pentru cotidianul britanic The Independent.
Partidul Laburist cere menţinerea accesului Marii Britanii la piaţa UE o perioadă lungă după Brexit
Marea Britanie trebuie să menţină accesul la piaţa unică a Uniunii Europene o perioadă extinsă după producerea oficială a Brexit, solicită Partidul Laburist (centru-stânga), aflat în opoziţie, această schimbare de abordare riscând să afecteze poziţia Guvernului Theresa May în negocieri.
Planul, care ar însemna că nu vor fi introduse controale vamale suplimentare ori măsuri pentru limitarea imigraţiei după producerea Brexit, în martie 2019, va oferi timp suficient pentru finalizarea detaliilor ieşirii Marii Britanii din UE şi stabilirii viitoarelor relaţii, oferind oportunităţi de pregătire Guvernului britanic şi companiilor, argumentează Keir Starmer, un purtător de cuvânt al Partidului Laburist.
De asemenea, nu va mai fi necesară negocierea unui acord tranzitoriu până în martie 2019. "Nu va mai fi necesar să stabilim relaţii alternative complexe de tip comercial şi vamal. Opinia generală este că este improbabil să poată fi negociate, acceptate şi implementate acorduri tranzitorii în doar 18 luni", a argumentat Starmer, potrivit publicaţiei The Observer şi agenţiei Bloomberg.
În cazul în care Partidul Laburist va forţa organizarea unui vot în Parlament pentru susţinerea acestei poziţii, presiunile asupra Guvernului conservator condus de premierul Theresa May vor creşte.
Keir Starmer a subliniat că Partidul Laburist menţine angajamentul implementării deciziei ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, subliniind că formaţiunea de centru-stânga doreşte "exercitarea unui control eficient asupra imigraţiei". Însă Partidul Laburist "rămâne deschis negocierii unui acord pentru menţinerea accesului la piaţa comunitară" şi a unui "tratat comercial specific".
Marea Britanie aşteaptă "flexibilitate şi imaginaţie" din partea UE în negocierile pe tema Brexit
Marea Britanie aşteaptă o abordare caracterizată prin "flexibilitate şi imaginaţie" în negocierile cu Uniunea Europeană, afirmă David Davis, ministrul britanic pentru Brexit, citat de site-ul agenţiei Reuters.
"Guvernul britanic a prezentat o serie de documente importante, atât pe tema ieşirii din UE, cât şi despre viziunea noastră privind un parteneriat profund şi special", a afirmat David Davis, în contextul noii sesiuni de negocieri pe Brexit.
"Vrem să consolidăm punctele în care suntem de acord, să depăşim zonele în care nu suntem de acord, să obţinem progrese. Aceste lucruri ar necesita flexibilitate şi imaginaţie din partea ambelor părţi", a spus David Davis.
Citeşte şi: Vladimir Putin: Lucrările pentru extinderea centralei nucleare ungare Paks încep în 2018
Citeşte şi: TENSIUNI între Rusia şi SUA din cauza unui copil orfan aflat în custodia autorităţilor americane
Citeşte şi: Coreea de Sud avertizează că regimul de la Phenian se pregăteşte de un nou test nuclear. Coreea de Nord ameninţă că vor fi "consecinţe catastrofice”
Citeşte şi: Administraţia Trump a adoptat ordonanţa care va permite dotarea poliţiei cu echipamente militare/ Decizia riscă să amplifice tensiunile rasiale din Virginia
Citeşte şi: Melania Trump îl va însoţi pe Donald Trump în vizita în zonele calamitate din statul Texas
Citeşte şi: Rusia transferă două submarine militare în Marea Neagră. Navele vor fi mobilizate şi în Mediterană
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: BREAKING NEWS: A demisionat Nicolae Ciucă din funcția de președinte PNL
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
BREAKING NEWS: Ciolacu demisionează de la conducerea PSD după rezultatele alegerilor prezidențiale din primul tur. „Cine e vinovat?” – „Eu!”
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
CANCAN.RO
Cine e misteriosul bogătaș BOGPR care a făcut campania independentului Călin Georgescu: Regele TikTok-ului dă sute de mii de € la maneliști și nu vrea să i se dezvăluie chipul. Imagini în premieră absolută!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe