Urmările cutremurului din Japonia: 9 persoane rănite şi pagube raportate

  • Cutremurul care a lovit sud-vestul Japoniei s-a soldat cu 9 persoane rănite şi a provocat pagube, au anunţat joi autorităţile.
  • Cu toate acestea, nu a existat niciun pericol de tsunami.
255 afișări
Imaginea articolului Urmările cutremurului din Japonia: 9 persoane rănite şi pagube raportate

Urmările cutremurului din Japonia: 9 persoane rănite şi pagube raportate

Cutremurul cu magnitudinea de 6,6 grade, produs miercuri târziu, a fost localizat chiar în largul coastei vestice a insulei principale sud-vestice Shikoku, într-o zonă numită Canalul Bungo, o strâmtoare care separă Shikoku de insula principală sudică Kyushu.

Cutremurul a avut loc la aproximativ 50 de kilometri sub suprafaţa mării şi nu a reprezentat un pericol de tsunami, a declarat Agenţia Meteorologică Japoneză.

Agenţia de gestionare a incendiilor şi dezastrelor a precizat joi că 6 persoane din prefectura Ehime, una din oraşul vecin Kochi şi alte două din Oita, pe insula Kyushu, au suferit răni minore, majoritatea în urma unor căzături în casă.

Conductele de apă au fost sparte în mai multe locaţii din oraşul Sukumo din prefectura Kochi, iar pietre funerare s-au prăbuşit la un templu budist din oraşul Ainan din prefectura Ehime, potrivit presei locale. De asemenea, au fost raportate căderi de acoperişuri, potrivit AP.

Autoritatea de Reglementare Nucleară a declarat că nu au fost raportate anomalii de la patru reactoare care funcţionează la trei centrale nucleare din Shikoku şi Kyushu.

Japonia este una dintre cele mai predispuse zone din lume la cutremure. În martie 2011, un cutremur cu magnitudinea 9,0 şi tsunami-ul care a urmat au devastat zone mari de-a lungul coastei de nord-est a Japoniei, provocând moartea a aproape 20.000 de persoane.

La 1 ianuarie, un cutremur cu magnitudinea de 7,6 grade a lovit regiunea Noto, situată în nordul şi centrul ţării, şi a provocat moartea a 241 de persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici