Variola maimuţei. China va monitoriza timp de şase luni intrările în ţară

  • China va monitoriza oamenii şi mărfurile care intră în ţară pentru a preîntâmpina intrarea în ţară a mpox.
  • Monitorizarea se va desfăşura în următoarele şase luni, a anunţat vineri administraţia vamală din China.
  • OMS a stabilit că virusul este din nou o urgenţă de sănătate globală.
Urmărește
869 afișări
Imaginea articolului Variola maimuţei. China va monitoriza timp de şase luni intrările în ţară

Variola maimuţei. China va monitoriza timp de şase luni intrările în ţară

Administraţia vamală a anunţat noile măsuri prin intermediul unui comunicat de presă.

„Personalul din ţările cu focare de variolă a maimuţei care a fost în contact cu cazuri de variolă a maimuţei sau care prezintă simptome... ar trebui să se declare la vamă”, se arată în comunicatul citat de Reuters.

Vehiculele, containerele şi mărfurile din zonele cu cazuri de mpox vor fi igienizate, mai scrie în comunicat. Comisia Naţională de Sănătate din China a anunţat anul trecut că mpox-ul va fi gestionat ca o boală infecţioasă de Categoria B, permiţând oficialilor să ia măsuri de urgenţă, cum ar fi restricţionarea adunărilor, suspendarea muncii şi şcolii sau închiderea zonelor atunci când există un focar.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat miercuri mpox o urgenţă globală de sănătate publică pentru a doua oară în doi ani, în urma izbucnirii unui focar în Republica Democrată Congo, care s-a răspândit în ţările vecine. Suedia a confirmat joi primul său caz de mpox, care este şi primul înregistrat în afara Africii.

Mpox se poate răspândi prin contact apropiat. Este fatală în cazuri rare şi dacă pacientul nu primeşte îngrijiri medicale. Boala provoacă simptome asemănătoare gripei şi leziuni pline de puroi pe corp.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
china,
mpox,
monitorizare

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici