Veneţia va limita grupurile de turişti la maximum 25 de persoane

Veneţia va limita dimensiunea grupurilor de turişti la 25 de persoane începând de joi, în cea mai recentă încercare de a reduce impactul mulţimilor asupra oraşului, scrie Reuters.

Urmărește
173 afișări
Imaginea articolului Veneţia va limita grupurile de turişti la maximum 25 de persoane

Imagine cu caracter ilustrativ

Autorităţile locale vor interzice, de asemenea, utilizarea difuzoarelor de către ghizii turistici, în cadrul unor măsuri menite să „protejeze liniştea locuitorilor” şi să asigure ca pietonii să se poată deplasa mai liber.

Vor fi aplicate amenzi cuprinse între 25 şi 500 de euro pentru cei care nu respectă aceste noi măsuri, care iniţial trebuiau să intre în vigoare din iunie, dar au fost amânate până la începutul lunii august.

Restricţiile vizează centrul oraşului, precum şi insulele Murano, Burano şi Torcello.

În aprilie, Veneţia a devenit primul oraş din lume care a introdus un sistem de plată pentru vizitatori, în cadrul unui experiment menit să descurajeze turiştii de o zi să vină în perioadele de vârf.

Sistemul pilot, care a fost urmărit îndeaproape de alte centre turistice europene, a durat doar 29 de zile şi s-a încheiat în iulie, deschizând calea pentru o perioadă de consultări pentru a decide cum să se procedeze cu proiectul în viitor.

Există o serie de excepţii de la normele privind petrecerile turistice. Copiii în vârstă de până la doi ani nu sunt incluşi în calcul, iar limitarea nu se aplică studenţilor aflaţi în vizită sau celor aflaţi într-o excursie educaţională.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici