Viktor Orban spune că Donald Trump şi Robert Fico au fost atacaţi pentru opiniile lor „anti-război”

Premierul ungar Viktor Orban a declarat vineri că fostul preşedinte american Donald Trump şi premierul slovac Robert Fico au fost atacaţi pentru opiniile lor „anti-război”.

Urmărește
329 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban spune că Donald Trump şi Robert Fico au fost atacaţi pentru opiniile lor „anti-război”

Viktor Orban spune că Donald Trump şi Robert Fico au fost atacaţi pentru opiniile lor „anti-război”

Premierul slovac Robert Fico a fost lovit de patru gloanţe într-o tentativă de asasinat la jumătatea lunii mai, în timp ce Donald Trump, candidatul Partidului Republican pentru alegerile prezidenţiale din SUA, a supravieţuit unei împuşcături pe 13 iulie, scrie agenţia Reuters.

„Toate aceste atacuri sunt împotriva politicienilor anti-război, pro-pace”, a declarat Viktor Orban într-un interviu acordat postului de radio de stat Kossuth.

„Forţele pro-război sunt atât de agitate, tensionate, încurajate şi organizate încât încearcă să cureţe forţele pro-pace de pe scenă, din centrul vieţii politice”.

Premierul ungar, care a plecat la începutul acestei luni într-o autointitulată „misiune de pace” în Ucraina, care a inclus o întâlnire cu Trump, a declarat că fostul preşedinte a supravieţuit atacului deoarece „Dumnezeu are planuri cu el” pentru a promova pacea, relevă sursa citată.

Ministrul de externe al lui Orban, Peter Szijjarto, a declarat că Ungaria vede un potenţial al doilea mandat al lui Trump drept o „şansă pentru pace” în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici