Vizita Papei în Brazilia: Metroul din Rio de Janeiro s-a defectat înainte de liturghia de deschidere a Zilelor Tineretului

Metroul din Rio de Janeiro s-a defectat din cauza unei probleme electrice cu puţin înainte de liturghia de deschidere a Zilelor Mondiale ale Tineretului Catolic, a declarat o purtătoare de cuvânt a Metro Rio.

Urmărește
209 afișări
Imaginea articolului Vizita Papei în Brazilia: Metroul din Rio de Janeiro s-a defectat înainte de liturghia de deschidere a Zilelor Tineretului

Vizita Papei în Brazilia: Metroul din Rio de Janeiro s-a defectat înainte de liturghia de deschidere a Zilelor Tineretului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În centrul Rio, zeci de tineri pelerini veniţi din întreaga lume încercau cu disperare să ia un taxi sau autobuze, toate aglomerate, în direcţia plajei Copacabana unde urma să aibă loc ceremonia.

"Linia 1 şi 2 au fost oprite începând cu ora 16:30 (22:30, ora României) din cauza unei probleme electrice la şine", a declarat purtătoarea de cuvânt.

"Însă problema a fost rezolvată şi metroul va începe să funcţioneze din nou în curând", a asigurat ea.

"Din cauza acestei probleme, am fost nevoiţi să evacuăm persoanele aflate în vagoanele dintre staţii", a precizat această purtătoare de cuvânt.

Metroul este una dintre principalele căi de acces din centrul oraşului Rio către plaja Copacabana unde arhiepiscopul de Rio urma să dea, marţi seară, startul oficial al Zilelor Tineretului unde sunt aşteptaţi aproximativ 1,5 milioane de pelerini până la sfârşitul săptămânii.

"Vom merge pe jos. Nu este altă soluţie", a declarat pentru AFP Henry Lobo, un catolic venezuelean în vârstă de 29 de ani.

Un grup de pasageri furioşi a încercat să pătrundă în staţia de metrou de la Botafogo, însă poliţia l-a împiedicat, a transmis postul de radio CBN.

Sub o ploaie uşoară, de-a lungul golfului Copacabana, grupuri de tineri care veniseră din timp avansau înfăşuraţi în steaguri, de multe ori cântând.

Papa, care va prezida Zilele Tineretului până la sfârşitul săptămânii, a avut o sosire monumentală luni la Rio, vehiculul său aflându-se pentru câteva momente înconjurat de creştinii entuziasmaţi, din cauza unui blocaj pe traseu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici