Vladimir Putin ordonă exerciţii nucleare ca răspuns la "ameninţările" lui Emmanuel Macron

  • Vladimir Putin a ordonat armatei ruse să efectueze exerciţii cu arme nucleare tactice.
  • Administraţia de la Kremlin prezintă exerciţiile ca un răspuns la "ameninţările" preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron.
3288 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin ordonă exerciţii nucleare ca răspuns la "ameninţările" lui Emmanuel Macron

Vladimir Putin ordonă exerciţii nucleare ca răspuns la "ameninţările" lui Emmanuel Macron

Rusia a declarat că exerciţiile, care vizează arme nucleare nestrategice care pot fi folosite în situaţii de luptă, sunt un răspuns la "declaraţiile provocatoare" ale oficialilor occidentali, inclusiv ale lui Macron, informează Financial Times.

Preşedintele Franţei a reafirmat săptămâna trecută că nu exclude posibilitatea de a trimite trupe în Ucraina, în timp ce a avertizat asupra ameninţării pe care invazia Rusiei o reprezintă pentru Europa.

Kremlinul a semnalat, de asemenea, furia faţă de Congresul american, care a adoptat luna trecută un pachet de ajutor de 61 de miliarde de dolari pentru Kiev, precum şi faţă de Marea Britanie, al cărei diplomat de top, David Cameron, a declarat săptămâna trecută că Ucraina ar putea folosi arme furnizate de Marea Britanie împotriva unor ţinte de pe teritoriul Rusiei.

"Vorbeau despre faptul că sunt pregătiţi şi chiar intenţionează să trimită detaşamente armate în Ucraina, ceea ce înseamnă, în esenţă, să pună soldaţii NATO împotriva armatei ruse", a declarat luni Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Putin.

"Acesta este un nivel total nou de escaladare a tensiunilor. Este fără precedent, necesită o atenţie specială şi măsuri speciale", a declarat Peskov.

Kremlinul a încercat să descurajeze puterile occidentale să intervină direct în războiul din Ucraina.

Dmitri Medvedev, fostul preşedinte al Rusiei, a declarat că administraţia de la Moscova "va trebui să răspundă" dacă ţările occidentale vor trimite trupe în Ucraina, provocând o "catastrofă globală".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici