- Home
- Externe
- LONDRA, (30.07.2013, 19:00)
- Gaidau Ion
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Zeci de suspecţi de crime de război trăiesc în Marea Britanie
Nouăzeci şi nouă de persoane suspectate de comiterea unor crime de război trăiau pe teritoriul Marii Britanii în perioada ianuarie 2012-martie 2013, potrivit unor date obţinute de BBC de la Ministerul britanic de Interne.
Urmărește
158 afișări
Zeci de suspecţi de crime de război trăiesc în Marea Britanie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Suspecţii sunt originari din Afganistan, Iran, Irak, Libia, Rwanda, Serbia şi Sri Lanka.
Începând din ianuarie 2012 şi timp de aproximativ 15 luni, ministerul a efectuat anchete asupra a 800 de cazuri de persoane suspectate de comiterea unor de crime de război şi crime împotriva umanităţii, făcând "recomandări defavorabile" în 99 de cazuri pentru persoane care au solicitat cetăţenie britanică, azil sau reînnoire a vizei.
Dintre cele 99 de persoane suspectate, trei au dost deportate anul trecut, 20 nu au primit azil, iar pentru 46 a fost refuzată cetăţenia britanică, dar, potrivit BBC, ar fi rămas în Marea Britanie. Soarta celorlalte persoane nu este cunoscută.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
-
Euro a scăzut la cel mai jos nivel din 2022 din cauză că pieţele se aşteaptă la o nouă scădere de dobândă. Din păcate şi din economia reală vin veşti proaste: sectorul privat din zona euro a scăzut dintr-o dată şi se duce înspre contracţie
Ministerul de Interne încearcă astfel ca Regatul Unit să nu devină "un refugiu pentru criminali de război".
"Orice persoană acuzată de aceste crime ar trebui judecată în ţara sa şi noi ne angajăm să le trimitem în ţara lor", a declarat un purtător de cuvânt al ministerului.
În mai 2013, cinci ruandezi suspectaţi că au participat la genocidul împotriva populaţiei tutsi, în 1994, au fost arestaţi în Regatul Unit, însă ei neagă acuzaţiile care le sunt aduse. Trei dintre ei se află în detenţie provizorie, în timp ce ceilalţi doi au fost eliberaţi.
Înalta Curte de Justiţie din Londra a blocat în 2009 extrădarea a patru dintre cei cinci supecţi, apreciind că ar putea să nu beneficieze de un proces echitabil în ţara lor.
La rândul său, poliţia a spus că anchetează 56 de persoane suspectate de comiterea unor crime de război.
Diferenţa constatată între datele comunicate de Ministerul de Interne şi cele ale poliţiei ridică întrebarea dacă funcţionarii au făcut erori când au identificat persoanele susceptibile de comiterea unor crime de război, a reacţionat deputatul Michael McCann, aflat la conducerea grupului parlamentar însărcinat cu prevenirea genocidelor.
Kevin Laue, consilier judiciar pentru Redress, o organizaţie care luptă împotriva genocidelor, a cerut "mai multe resurse" pentru poliţie, astfel încât să poată investiga aceste cazuri.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe