Zelenski va participa la summitul Consiliului European. UE ar urma să semneze un pact de securitate cu Ucraina

  • Volodimir Zelenski este aşteptat să participe la prima zi a summitului Consiliului European.
  • Participarea preşedintelui Ucrainei a fost confirmată de un oficial al Uniunii Europene pentru Politico.
  • Reuniunea are loc în perioada 27-28 iunie, la Bruxelles.
342 afișări
Imaginea articolului Zelenski va participa la summitul Consiliului European. UE ar urma să semneze un pact de securitate cu Ucraina

Biroul preşedintelui ucrainean nu a confirmat planurile de călătorie ale lui Zelenski şi rareori o face, invocând motive de securitate. Agenţia italiană Ansa a fost prima care a relatat despre călătoria lui Zelenski la Bruxelles.

Prezenţa lui Zelenski la Bruxelles ar fi legată de mai multe iniţiative europene privind Ucraina, inclusiv începerea oficială a negocierilor de aderare, planificată să înceapă marţi.

"UE a aprobat deja cadrul de negociere pentru Ucraina şi ne aşteptăm la începerea efectivă a negocierilor pe 25 iunie - delegaţia guvernului ucrainean va fi prezentă la Bruxelles pentru aceasta", a declarat Zelenski duminică seara, fără a confirma dacă va face sau nu parte din delegaţie.

"Este o săptămână cu adevărat istorică. Ucraina se îndreaptă spre acest lucru de un deceniu, iar acesta este rezultatul personal al tuturor celor care au ales Ucraina pe 24 februarie, care luptă pentru ţara noastră, care întăresc Ucraina cu tot ceea ce este necesar", a adăugat el.

Uniunea Europeană ar urma să semneze un pact de securitate cu Ucraina în cadrul summitului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici