Zhu Yongkang, un demnitar chinez de rang înalt, a fost arestat

Zhu Yongkang, fost director al Serviciului chinez de securitate, a fost exclus din Partidul Comunist şi a fost arestat, anunţă agenţia China Nouă.

Urmărește
213 afișări
Imaginea articolului Zhu Yongkang, un demnitar chinez de rang înalt, a fost arestat

Zhu Yongkang, un demnitar chinez de rang înalt, a fost arestat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Zhu Yongkang, în vârstă de 72 de ani, a căzut în dizgraţie în iulie, când autorităţile au anunţat că este vizat de o investigaţie privind acte de corupţie.

"Excluderea din Partidul Comunist a fost decisă în cadrul unei reuniuni a Comitetului central al formaţiunii", precizează China Nouă.

"Zhu Yongkang a abuzat de putere pentru a-şi ajuta rudele, amantele şi prietenii să obţină profituri mari din contracte comerciale, generând pierderi uriaşe pentru stat", continuă China Nouă.

Născut în anul 1942 în oraşul industrial Wuxi, fostul director al gigantului China National Petroleum Corporation (CNPC), Zhu este un personaj central a ceea ce analiştii numesc "facţiunea petrolului" din Partidul Comunist chinez.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici