Gândurile lui Cristoiu: Candidatul Pro Romania nu e adversarul Gabrielei Firea, ci al lui Nicuşor Dan

  • Ion Cristoiu: Dl. Sîrbu e un adversar al lui Nicuşor Dan pentru că, probabil, el va angaja campania strict pe gospodărirea Bucureştiului
  • Ion Cristoiu: Candidatura lui Ioan Sirb este o dare înapoi a lui Victor Ponta, circulă şi zvonul că s-a făcut o înţelegere cu Gabriela Firea
  • Ion Cristoiu: Dl. Ponta a evitat un om politic care ar fi fost automat constrâns să atace PSD. Dl. Sârbu e un tehnocrat , nu are cum să atace PSD
1061 afișări
Imaginea articolului Gândurile lui Cristoiu: Candidatul Pro Romania nu e adversarul Gabrielei Firea, ci al lui Nicuşor Dan

Gândurile lui Cristoiu: Candidatul Pro Romania nu e adversarul Gabrielei Firea, ci al lui Nicuşor Dan

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că Pro România a optat pentru un candidat tehnocrat, şi nu politic pentru Primăria Capitalei, motiv pentru care nu va afecta candidatura Gabrielei Firea, Ioan Sîrbu urmând să ia voturi de la nehotărâţii şi chiar de la PNL.

Ion Cristoiu spune că pentru ca Gabriela Firea să fie dezavantajată de candidatul Pro România, Ioan Sîrbu, în cursa pentru Primăria Capitalei, trebuiau îndeplinite anumite condiţii.

“Trebuie să judecăm înscrierea altor partide în această campanie electorală prin capacitatea de vot politic. În cazul Pro România, votul politic ar fi însemnat ca la Primăria Capitalei candidat să fi fost un fost lider PSD, înrăit, om de stânga care să ducă în campanie o bătălie pe tema PSD şi Gabriela Firea nu reprezintă electoratul de stânga, noi reprezentăm electoratul de stânga. În acel moment s-ar fi rupt voturi pentru că mulţi dintre alegătorii PSD sau nehotărîţi s-ar fi dus către noua stea de stânga. O campanie cu un candidat politic, pentru că dl Sîrbu nu e politic, ar fi afirmat în această campanie Pro România. Aceste două condiţii nu au fost îndeplinite prin lansarea de astăzi”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu subliniază că, oricât ar părea de paradoxal, candidatul Pro România intră în competiţie cu Nicuşor Dan, candidatul PNL-USR-PLUS, şi nu cu Gabriela Firea.

“Prin domnul Sîrbu, lansarea de astăzi mizează pe om, adică bucureştenii să voteze între, deocamdată, trei posibili gospodari. Dl. Sîrbu este prezentat ca manager, nu ca om politic, nici nu este. El intră în concurenţă cu managerul Nicuşor Dan şi manageriţa Gabriela Firea. Este limpede că, din acest punct de vedere, oricât ar părea de paradoxal, dl. Sîrbu e un adversar nu al Gabrielei Firea, ci al lui Nicuşor Dan, pentru că probabil el va angaja campania pe problema strictă a gospodăririi Bucureştiului la care Nicuşor Dan e slab”, a afirmat publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că prin lansarea candidaturii lui Ioan Sîrbu, fost director al Spitalului Militar Central, Victor Ponta a făcut un pas înapoi evitând să aleagă un om politic care ar fi atacat PSD-ul şi pe Gabriela Firea.

“Aici este o dare înapoi a lui Victor Ponta, circulă şi zvonul că s-a făcut o înţelegere cu Gabriela Firea, oricum e clar: candidatura dlui Sârbu nu afectează cu nimic candidatura Gabrielei Firea, eventual poate să ia din nehotărâţi, poate  chiar şi din electoratul PNL. Nu cred că ia din electoratul PSD şi sigur că la o confruntare strict pe gospodărirea Bucureştiului, pe care liberalii şi useriştii nu şi-o doresc, Gabriela Firea câştigă. Este primar în exerciţiu şi este foarte greu să baţi primarul în exerciţiu pe un vot pe persoană, pe administrarea Bucureştiului. Din acest punct de vedere, principala confruntare rămâne între Nicuşor Dan şi Gabriela Firea. Dl. Sârbu s-ar putea să ia, dar noutatea este faptul că dl Ponta a evitat un om politic care ar fi fost automat constrâns să atace PSD. Pe când dl Sârbu nu are cum să atace PSD, e un tehnocrat şi probabil va vorbi cum va organiza el militariceşte Bucureştiul”, a explicat publicistul.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici