- Home
- Jocurile Olimpice de la Tokyo
- (29.07.2021, 10:00)
- Adina Petcu
Gestul iconic de pe podiumul Jocurilor Olimpice care îi nedumereşte pe mulţi. De ce muşcă sportivii medalia?
- Un gest des întâlnit la Jocurile Olimpice provoacă nedumerire.
- De ce aleg sportivii să muşte medaliile, pe podium? Gestul e des întâlnit şi la Tokyo 2020.
- Se pune problema: este o tradiţie, cu un istoric anume, ori e vorba doar despre satisfacerea mass-media?
Urmărește
3094 afișări
Lacrimi de bucurie, zâmbete radioase şi emoţii dincolo de cuvinte. Sportivii câştigători de la Jocurile Olimpice trăiesc momentul victoriei la intensitate maximă, urcând pe podium pentru a primi, cu mândrie, medalia care încununează ani de antrenamente şi sacrificii. Iar apoi, mulţi dintre ei recurg la un gest uşor bizar, dar care a devenit atât de des întâlnit încât poate trece neobservat.
Fotografiile oficiale surprind nenumăraţi campioni care muşcă uşor medalia, iar obiceiul este prezent şi la Tokyo 2020. Contul oficial de Twitter al Jocurilor Olimpice de anul acesta a decis să stabilească totuşi un lucru clar: „Vrem doar să confirmăm fapul că nu, medaliile #Tokyo2020 nu sunt comestibile”.
„Medaliile noastre sunt realizate din material reciclat, obţinut de pe urma dispozitivelor electronice donate de publicul japonez. Deci nu trebuie să le muşcaţi ... deşi suntem conştienţi că o veţi face oricum", adaugă reprezentanţii Jocurilor Olimpice organizate în Japonia.
We just want to officially confirm that the #Tokyo2020 medals are not edible!
— #Tokyo2020 (@Tokyo2020) July 25, 2021
Our 🥇🥈🥉 medals are made from material recycled from electronic devices donated by the Japanese public.
So, you don't have to bite them... but we know you still will 😛 #UnitedByEmotion
Tradiţie sau influenţa mass-media?
David Wallechinsky, membru al Comitetului executiv al Societăţii Internaţionale a Istoricilor Olimpici, a declarat pentru CNN în 2012 că este, cel mai probabil, o încercare de a satisface mass-media.
„A devenit o obsesie pentru fotografi”, spunea Wallechinsky, co-autor al Cărţii complete a Jocurilor Olimpice. „Cred că li se pare un gest iconic, ceva ce poţi vinde. (...) Nu cred că este ceva ce sportivii fac pe cont propriu".
The stunning performances and medals of our @swisscycling athletes keep going! 🚴♀️
— House of Switzerland (@HofSwitzerland) July 28, 2021
Marlen Reusser earns Switzerland🇨🇭 another cycling medal, this time a silver🥈 in the women's individual time trial!
Congratulations and #HoppSchwiiz !@swissteam pic.twitter.com/ho6rPJWsIj
Fenomenul este vizibil şi în cadrul altor evenimente sportive. Rafael Nadal a devenit faimos după publicarea imaginilor în care parcă ar muşca zdravăn din trofeul Coupe des Mousquetaires, de la French Open.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
Vezi mai multe articole din categoria jocurile-olimpice-de-la-tokyo
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump