Cluj. Poliţist corupt: A introdus un telefon în închisoare şi ar fi negociat o evadare pentru o casă

Un poliţist din Cluj e acuzat că a primit 1.500 de euro şi 7.000 de lei de la un deţinut, în schimbul cărora a introdus ilegal în centrul de detenţie un telefon mobil, un cablu de date, un lacăt şi o pânză de bomfaier. În plus, ar fi negociat o evadare pentru un apartament.

Urmărește
2058 afișări
Imaginea articolului Cluj. Poliţist corupt: A introdus un telefon în închisoare şi ar fi negociat o evadare pentru o casă

Cluj. Poliţist corupt: A introdus un telefon în închisoare şi ar fi negociat o evadare pentru o casă

Poliţiştii şi procurorii DIICOT Cluj anunţă că au documentat activitatea infracţională a două persoane bănuite de luare de mită, dare de mită şi introducerea de telefoane mobile în mod ilicit într-un centru de reţinere şi arestare preventivă, de către personalul centrelor de reţinere şi arestare preventivă.

Din actele de urmărire penală a reieşit că, în perioada mai –septembrie 2024, una dintre persoane, aflate într-un centru de detenţie, i-ar fi dat poliţistului, prin intermediul unei alte persoane cercetate (pe parcursul a trei întâlniri) 1.500 de euro, 5.000 de lei şi 2.000 de lei, în schimbul cărora acesta din urmă i-ar fi remis un telefon mobil cu cablu de date, un lacăt şi o pânză de bomfaier cu care intenţiona să creeze un spaţiu în care să ascundă telefonul mobil.

În acelaşi interval de timp, persoana aflată în stare de arest preventiv i-ar fi promis agentului de poliţie contravaloarea unui apartament, pentru a-l ajuta să evadeze.

În sarcina a două persoane (aflate sub măsura arestului preventiv) s-a reţinut că în perioada 2023 - mai 2024 ar fi procurat, transportat, depozitat, manipulat şi distribuit droguri.

În urma percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate mai multe mijloace de probă.

Procurorii DIICOT Cluj au reţinut poliţistul şi deţinutul, pentru luare de mită, dare de mită şi introducerea de telefoane mobile în mod ilicit într-un centru de reţinere şi arestare preventivă, de către personalul centrelor de reţinere şi arestare preventivă.

De asemenea, în aceeaşi cauză sunt continuate cercetările legate de alte două persoane (aflate în stare de arest preventiv într-o altă cauză) pentru instigare la săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile să producă efecte psihoactive, dare de mită, instigare la introducerea de telefoane mobile în mod ilicit într-un centru de reţinere şi arestare preventivă şi efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efect psihoactiv.

Tribunalul Cluj a dispus arestarea preventivă a trei dintre persoane şi măsura arestului la domiciliu faţă de o altă persoană, pentru 30 de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici