CSM: vor fi numiţi în funcţie 74 de judecători şi 34 de procurori; încep concursurile la INM

În urma validării rezultatelor concursului de admitere în magistratură sesiunea februarie - iulie 2024, vor fi numiţi în funcţie 74 de judecători şi 34 de procurori, anunţă, miercuri, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Urmărește
269 afișări
Imaginea articolului CSM: vor fi numiţi în funcţie 74 de judecători şi 34 de procurori; încep concursurile la INM

CSM: vor fi numiţi în funcţie 74 de judecători şi 34 de procurori; încep concursurile la INM

Potrivit CSM, după validarea rezultatelor concursului de admitere în magistratură sesiunea februarie - iulie 2024, vor fi numiţi în funcţie 74 de judecători şi 34 de procurori.

Totodată, Consiliul a declanşat miercuri două noi concursuri. Este vorba de concursul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii pentru 250 de locuri de auditori de justiţie şi de concursul de admitere în magistratură pentru persoanele cu 5 ani vechime în funcţii juridice pentru 118 posturi de judecător (+31 de posturi ce pot fi suplimentate) şi 21 de posturi de procuror (+ 4 posturi ce pot fi suplimentate).

„Un act de justiţie de calitate, într-un termen rezonabil, pentru oameni şi în slujba societăţii, se poate realiza numai în condiţiile acoperirii deficitului de magistraţi într-o proporţie cât mai mare şi completării schemelor de personal în instanţele judecătoreşti şi parchetele de pe lângă acestea”, potrivit CSM.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici