Delapidare la un teatru din Capitală. Prejudiciul: 4 milioane de lei / Surse: Ancheta vizează angajaţi ai Teatrului Lucia Sturdza-Bulandra

Poliţiştii au făcut miercuri trei percheziţii în municipiul Bucureşti, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de delapidare cu consecinţe deosebit de grave. Surse au precizat pentru MEDIAFAX că ancheta vizează angajaţi ai Teatrului Lucia Sturdza-Bulandra.

Urmărește
1004 afișări
Imaginea articolului Delapidare la un teatru din Capitală. Prejudiciul: 4 milioane de lei / Surse: Ancheta vizează angajaţi ai Teatrului Lucia Sturdza-Bulandra

Delapidare la un teatru din Capitală. Prejudiciul: 4 milioane de lei / Surse: Ancheta vizează angajaţi ai Teatrului Lucia Sturdza-Bulandra

Potrivit Poliţiei Capitalei, din cercetările făcute până acum rezultă că, în perioada februarie 2018 - august 2019, trei femei, în vârstă de 50, 53, respectiv 67 de ani, două dintre ele având calitatea de angajaţi ai unei instituţii publice, şi-ar fi însuşit din casieria instituţiei suma de aproximativ 4.000.000 de lei.

Banii au fi fost obţinuţi în baza a 10 registre de casă prin care s-ar fi dispus efectuarea a 160 de plăţi în numerar către 33 de colaboratori, în calitate de beneficiari ai veniturilor din drepturi de autor, fără ca aceste persoane să aibă încheiate contracte cu respectiva instituţie şi fără ca aceştia să primească efectiv respectivele sume de bani, ori au primit sume considerabil mai mici decât cele menţionate în statele de plată.

În urma cercetărilor efectuate au fost identificate trei persoane, bănuite de comiterea faptei.

Persoanele în cauză fost depistate şi urmează să fie duse la audieri, urmând ca ulterior să fie dispuse măsurile legale.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare cu consecinţe deosebit de grave.

Surse judiciare au precizat pentru MEDIAFAX că ancheta vizează angajaţi ai Teatrului Lucia Sturdza-Bulandra.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici