Directorul unei firme din Mangalia, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Directorul unei companii ce aparţine Consiliului Local Mangalia a fost trimis în judecată de către procurorii DNA pentru trafic de influenţă. El ar fi cerut bani de la un om de afaceri ca firma lui să funcţioneze în sezonul estival fără autorizaţie, potrivit DNA.

Urmărește
81 afișări
Imaginea articolului Directorul unei firme din Mangalia, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Directorul unei firme din Mangalia, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Constanţa l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Colgiu Dorinel, director al companiei SC Goldterm SA, care este deţinută de Consiliul Local Mangalia. Acesta este acuzat de trei infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată.

Conform rechizitoriului, între 2023 şi 2024, Colgiu ar fi cerut şi primit în mai multe tranşe suma totală de 15.000 de euro (aproximativ 75.000 de lei) de la un om de afaceri, pentru a interveni pe lângă funcţionarii publici din Primăria Mangalia şi Poliţia Locală. Scopul lui era să îi convingă să nu îşi facă datoria şi să permită afacerii respective, care se ocupa cu închirieri de şezlonguri şi acte de comerţ la bar şi pe plajă, să funcţioneze pe plajele Saturn – Venus fără autorizaţie, în sezonul estival 2023.

Între iunie şi iulie 2024, Colgiu ar fi solicitat din nou 15.000 de euro pentru a-şi folosi influenţa în acelaşi mod. În perioada mai-iunie 2024, a mai cerut şi 50.000 de lei pentru a facilita eliberarea unei autorizaţii de funcţionare pentru aceeaşi societate, fără ca aceasta să plătească o taxă de 80.000 de lei, aşa cum prevedea o hotărâre a Consiliului Local.

La începutul lui iulie 2024, Colgiu a fost prins în flagrant când a primit 60.000 de lei din suma pretinsă. Acum, anchetatorii au instituit sechestru pe mai multe sume de bani care îi aparţin acestuia.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa cu propunerea de a se înlocui măsura arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu şi de a se menţine măsurile asiguratorii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici