Fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, acord de recunoaştere a vinovăţiei cu DNA

Un fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu DNA, care l-a acuzat de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia.

Urmărește
327 afișări
Imaginea articolului Fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, acord de recunoaştere a vinovăţiei cu DNA

Sursa foto: Facebook

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei inculpatului Ştefan Gheorghe, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în prezent director general al Direcţiei Generale de Pescuit din cadrul ministerului, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia.

Conform procurorilor, în perioada septembrie 2021 – august 2024, în calitate de secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi ulterior director general al Direcţiei Generale de Pescuit, a desfăşurat activităţi comerciale în numele unei firme, constând în vânzarea de produse de pescuit, importate din Tailanda, către diverse persoane care deţin firme cu acest obiect de activitate, activităţi incompatibile cu funcţiile de secretar de stat şi director general în cadrul Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Inculpatul a declarat că recunoaşte comiterea faptei reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, arată DNA.

Astfel acesta a primit un an de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de doi ani şi interzicerea, pe o perioadă de cinci ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

Dosarul de urmărire penală privindu-l pe inculpat împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost înaintate la Tribunalul Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici