- Home
- Justiţie
- BUCUREŞTI, (04.11.2021, 16:39)
- Otilia Serescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O nouă înfrângere în instanţă pentru Liviu Dragnea. Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de strămutare a procesului privind întâlnirea cu Trump
Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a respins cererea lui Liviu Dragnea de strămutare a procesului privind întâlnirea cu Doland Trump, de la Tribunalul Bucureşti la o altă instanţă din ţară.
Urmărește
2866 afișări
O nouă înfrângere în instanţă pentru Liviu Dragnea. Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de strămutare a procesului privind întâlnirea cu Trump
Decizia a fost anunţată joi.
„Respinge, ca nefondată, cererea formulată de inculpatul DRAGNEA LIVIU NICOLAE, de strămutare a cauzei care face obiectul dosarului nr. 14451/3/2021, aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti Secţia I Penală. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 04.11.2021”, a decis instanţa.
Liviu Dragnea a fost trimis în judecată, în 17 mai 2021, de Direcţia Naţională Anticorupţie într-un nou dosar care are legătură cu vizita sa în SUA, din ianuarie 2017, când s-a întâlnit cu fostul preşedinte american Donald Trump.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
Liviu Dragnea a fost într-o vizită în SUA în anul 2017, când a participat la un dineu organizat cu privire la învestirea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al SUA.
Atunci a apărut în presă informaţia că Dragnea a plătit pentru a se fotografia cu Trump. După acea vizită, fostul lider PSD anunţa că îi va da în judecată pe toţi cei care au spus în spaţiul public că a plătit un milion de euro pentru a se fotografia cu fostul preşedintele american.
„Am mai auzit că am plătit un milion de euro să fac fotografii cu Donald Trump. Sper ca această minciună, această prostie să nu ajungă acolo (în SUA – n.red.)”, declara atunci Liviu Dragnea.
Însă, potrivit Politico şi New York Times, accesul la toate evenimentele din cadrul săptămânii învestirii lui Donald Trump a fost pe bani, costul unui pachet începând de la 25.000 de dolari şi putând ajunge până la un milion de dolari.
DNA arată că Liviu Dragnea a fost trimis în judecată în stare de deţinere pentru fapte de corupţie ce ar fi avut loc în perioada în care ocupa funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi al PSD.
El este acuzat de două fapte de trafic de influenţă, folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.
Alături de fostul lider PSD au mai fost trimişi în judecată un om de afaceri în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă, dar şi doi oameni de afaceri acuzaţi de infracţiunea de complicitate la cumpărare de influenţă.
De asmenea, Gheorghe Dimitrescu, la data faptei consilier parlamentar, a fost trimis în judecată pentru cumpărare de influenţă.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut în esenţă următoarea stare de fapt:
„I. În perioada ianuarie 2017 – mai 2017, inculpatul Dragnea Nicolae-Liviu ar fi primit de la unul dintre oamenii de afaceri, foloase necuvenite pentru sine şi pentru partid, constând în:
asigurarea accesului la evenimentele din cadrul Ceremoniei de învestire a preşedintelui SUA, din perioada 17 – 21 ianuarie 2017, desfăşurate la Washington D.C (S.U.A), în baza unui pachet de beneficii în valoare de 250.000 dolari, acces obţinut prin intermediul unui om politic şi de afaceri american, vicepreşedinte al Comitetului Prezidenţial de Inaugurare, asigurarea, cu ajutorul celorlalţi doi oameni de afaceri, a unor servicii de lobby şi consultanţă politică în valoare de 30.000 USD, în favoarea partidului din care făcea parte. Banii respectivi ar fi fost plătiţi, în luna mai 2017, de o societate offshore cu sediul în insulele Virgine Britanice şi conturi bancare în Cipru, (controlată de omul de afaceri român cu ajutorul celorlalţi doi oameni de afaceri).
De asemenea, inculpatul Dragnea Nicolae-Liviu a mai acceptat de la acelaşi om de afaceri promisiunea unor foloase nepatrimoniale necuvenite constând în participarea, în perioada mai – iunie 2017, la două întâlniri (în final neconcretizate) cu înalţi oficiali din SUA.
În acest context, inculpatul Dragnea Nicolae-Liviu ar fi traficat, în favoarea omului de afaceri român, influenţa reală pe care o avea faţă de prim-ministrul şi alţi membri ai Guvernului României, promiţându-i că îi va determina pe aceştia să îi asigure interesele de afaceri, în special din domeniul militar şi al intelligence, pe care respectivul le avea în România.
II. În perioada mai – octombrie 2017, inculpatul Dragnea Nicolae-Liviu şi-ar fi folosit autoritatea şi influenţa ce decurg din calitatea de preşedinte al unui partid politic faţă de inculpatul Dimitrescu Gheorghe, precum şi faţă de alte două persoane, în scopul de a obţine, în aceeaşi perioadă de timp, foloase necuvenite pentru sine şi pentru partid, cu încălcarea dispoziţiilor Legii nr. 334/2006 privind finanţarea partidelor politice, constând în servicii de lobby în valoare de 100.000 USD (din care 45.000 de euro ar fi fost achitaţi de inculpatul Dimitrescu Gheorghe). Serviciile respective ar fi fost prestate de o societate americană de lobby, pentru stabilirea şi perfectarea unor vizite ale lui Dragnea Nicolae-Liviu cu înalţi oficiali americani.
În schimbul foloaselor primite de la Dimitrescu Gheorghe, în perioada iunie – iulie 2017, inculpatul Dragnea Nicolae-Liviu ar fi traficat în favoarea acestuia, influenţa reală pe care o avea asupra ministrului afacerilor externe, promiţând că îl va determina pe înaltul demnitar să îl desemneze pe primul în funcţia de consul general al României la Bonn, lucru care s-a şi întâmplat.”
Procurorii DNA precizează că, în cauză, au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra mai multor bunuri imobile ce aparţin îi aparţin lui Liviu Dragnea.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Dragnea, despre celebra Ordonanţă 13: A fost ideea lui Marcel Ciolacu şi a lui Marian Neacşu
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe