Premierul Italiei câştigă procesul împotriva unei jurnaliste pentru o glumă pe Twitter

O jurnalistă din Italia a fost obligată să plătească 5.000 de euro daune pentru o glumă despre înălţimea Giorgiei Meloni.

Urmărește
277 afișări
Imaginea articolului Premierul Italiei câştigă procesul împotriva unei jurnaliste pentru o glumă pe Twitter

Meloni

Giulia Cortese, o jurnalistă stabilită la Milano, a primit, de asemenea, o amendă cu suspendare de 1.200 de euro pentru această glumă, care datează din octombrie 2021, cu un an înainte ca guvernul de coaliţie de extremă dreapta al lui Meloni să ajungă la putere.

Cele doi au intrat în conflict după ce Cortese, în vârstă de 36 de ani, a publicat pe Twitter o fotografie trucată a lui Meloni cu dictatorul fascist Benito Mussolini în fundal.

Meloni a reacţionat, acuzând „gravitatea unică” a fotografiei şi anunţând acţiuni legale. Cortese a postat apoi alte două tweet-uri, făcând glume despre înălţimea lui Meloni. Într-un spune: „Nu mă sperii, Giorgia Meloni. La urma urmei, ai doar 1,2 metri înălţime. Nici măcar nu te pot vedea”.

Cortese a fost achitată pentru tweet-ul în care o compara pe Meloni cu Mussolini, dar a fost condamnată pentru defăimare pentru ultimele două tweet-uri, despre care judecătorul din Milano a spus că reprezintă o batjocură bazată pe aspectul fizic.

Cortese a declarat că a fi condamnat pentru o „glumă” e „scandalos”.

„Există un climat de persecuţie. Nu simt că mai am libertatea de a scrie despre acest guvern, pentru că odată ce eşti identificat ca un jurnalist incomod pentru acest guvern, ei nu mai lasă nimic să treacă”, a declarat Cortese pentru The Guardian.

Cortese poate face apel, dar este nehotărâtă dacă să facă acest lucru.

Avocata lui Meloni a declarat că va dona suma de 5.000 de euro în scopuri caritabile atunci când va fi confirmată o sentinţă definitivă şi banii vor fi plătiţi.

Potrivit diverselor canale de ştiri italiene, Meloni are o înălţime de 1,63 metri.

Nu este prima dată când Meloni ia măsuri legale împotriva unui jurnalist sau a unei persoane care a criticat-o public.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
meloni,
jurnalistă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici