Primarul din Lehliu-Gară, pus sub control judiciar pentru luare de mită în dosarul în care este urmărit şi Iulian Dumitrescu

Primarul din Lehliu-Gară, Iulian Iacomi, a primit 60 de zile de control judiciar pentru luare de mită.

Urmărește
463 afișări
Imaginea articolului Primarul din Lehliu-Gară, pus sub control judiciar pentru luare de mită în dosarul în care este urmărit şi Iulian Dumitrescu

Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 2 august 2024, faţă de Iulian Iacomi, primar al oraşului Lehliu-Gară, pentru luare de mită în formă continuată (50 acte materiale).

Din ordonanţa procurorilor reiese că, în perioada octombrie 2021 - noiembrie 2022, Iacomi ar fi primit în numerar de la Dumitrescu Iulian, persoană cu rol decizional în cadrul unei societăţi comerciale care era proprietara unui teren şi beneficiar real al sumelor de bani care alimentau un cont bancar având ca titular societatea comercială respectivă, suma totală de 923.350 lei (în 43 de tranşe) şi 74.000 euro (în 7 tranşe).

Banii ar fi fost daţi în legătură cu îndeplinirea de către Iacomi a unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu în domeniul urbanismului cu privire la terenul respectiv. Suma primită ar fi fost o parte a unui procent calculat din suma de 1.120.000 euro, reprezentând preţul vânzării terenului ce s-a încasat în contul ce avea ca beneficiar real pe Dumitrescu Iulian.

Procurorii au instituit măsura asiguratorie a sechestrului asupra a cinci imobile ce aparţin lui Iacomi.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte o serie de obligaţii, între care:

- să nu părăsească teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar care a dispus măsura

- să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar

- să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta, respectiv să nu exercite funcţia de primar al Oraşului Lehliu-Gară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici