Cum a afectată industria jocurilor video de războiul din Ucraina? Ce decizii au luat marile companii?

Războiul din Ucraina a afectat profund şi industria jocurilor video. Marile companii de jocuri video au luat decizii radicale în privinţa Rusiei şi Belarusului, acuzate pentru crime împotriva umanităţii.

Urmărește
334 afișări
Imaginea articolului Cum a afectată industria jocurilor video de războiul din Ucraina? Ce decizii au luat marile companii?

Războiul din Ucraina a afectat profund şi industria jocurilor video. Marile companii de jocuri video au luat decizii radicale în privinţa Rusiei şi Belarusului, acuzate pentru crime împotriva umanităţii. 

Electronic Arts i-a eliminat pe ruşi şi pe beloruşi din FIFA 

EA Sports a declarat că este solidar cu poporul ucrainean, că solicită pace şi încetarea invadării Ucrainei, iar în conformitate cu partenerii de la FIFA şi UEFA, echipa naţională a Rusiei şi toate cluburile private din Rusia au fost eliminate din FIFA22, FIFA Mobile şi  FIFA Online. Articolele FUT nu mai sunt disponibile pentru FIFA Ultimate Team şi Ultimate Draft pentru jucătorii din cluburile ruseşti, nici articolele consumabile pentru Liga Managerilor din Rusia. 

Nici jocurile FIFA sau articolele aferente nu vor mai fi disponibile în Rusia şi Belarus pe durata conflictului. 

Echipele ruseşti din NHL 22 au fost eliminate. 

Electronic Arts a interzis  echipelor din Rusia şi Belarus să concureze la evenimentele sale oficiale de eSport. 

 

GTA este indisponibil în Rusia şi Belarus 

Rockstar a anunţat că jocurile sale (Grand Theft Auto, Red Dead Redemption, Max Payne) nu vor mai fi vândute şi livrate în Federaţia Rusă şi Belarus. 4

Ubisoft donează pentru Ucraina şi oferă sprijin angajaţilor de la studioul din Kiev 

Ubisoft a suspendat vânzarea jocurilor (Assassin's Creed, Far Cry, Watch Dogs, Rayman) în Federaţia Rusă. A anunţat că va face donaţii pentru ucraineni.

Ubisoft, o companie franceză, are un studio deschis la Kiev căruia îi va oferi sprijin consolidat şi asistenţă specială prin linii telefonice dedicate.

Angajaţii de la Ubisoft Kiev au posibilitatea de a se reloca cu familiile lor în ţările învecinate unde sunt alte studiouri Ubisoft ca cele din România (Ubisoft Bucureşti şi Ubisoft Craiova, Polonia (Ubisoft Varşovia) şi Bulgaria (Ubisoft Sofia). 

 

Microsoft, Bethesda şi Activision - solidaritate pentru Ucraina 

Activision-Blizzard a suspendat livrarea de jocuri în Federaţia Rusă şi Belarus şi a anunţat că va dona pentru ucraineni (Call of Duty, StarCraft, World of Warcraft, Overwatch).  

Microsoft a anunţat că va sista vânzarea produselor sale în Rusia  - interdicţia include şi consolele Xbox, jocurile Halo, Forza Horizon, Age of Empires şi Gears. 

Şi Bethesda sistează vânzarea de jocuri în Rusia (Skyrim, Fallout, Wolfenstein, Doom). 

Sony şi Nintendo nu-şi mai vând consolele şi jocurile în Rusia. Se alătură şi companiile ja

Cele mai mari companii japoneze, Sony şi Nintendo nu-şi vor mai vinde produsele în Rusia. Asta înseamnă că ruşii nu vor mai putea achiziţiona console ca PlayStation 5 sau Nintendo Switch, nici jocuri ca God of War sau Mario. 

Şi Capcom,  Koei, Sega şi Bandai se alătură boicotării globale a invadării Ucrainei de către Rusia, ba chiar vor dona pentru ucraineni.  

 

Deep Silver donează, CD Projekt sistează vânzările 

Deep Silver (compania care a lansat jocuri precum Metro dezvoltat de studioul ucraineano-maltez 4A Games) a anunţat că sistează vânzarea de produse în Rusia şi că va dona pentru Ucraina.

CD Projekt, o companie poloneză,  sistează vânzarea de jocuri video (The Witcher, Cyberpunk) în Belarus şi Rusia. 

 

Steam şi Epic iau măsuri radicale 

Companiile de jocuri din Rusia, Belarus şi Ucraina nu mai pot primi plăţi de la Steam "din cauza mediului actual".

Epic va oferi suport umanitar către Ucraina şi nu va mai livra jocuri în Rusia. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici