- Home
- Life-Inedit
- (04.06.2020, 13:00)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
A şasea extincţie în masă se produce la un ritm mult mai accelerat. În România, situaţia nu e deloc alarmantă
- A şasea extincţie în masă a speciilor se produce pe Terra la un ritm mult mai accelerat.
- În România, situaţia, din punctul acesta de vedere, nu e deloc alarmantă.
- În ultimii 450 de milioane de ani, Terra a cunoscut cinci extincţii în masă recunoscute oficial de oamenii de ştiinţă.
Urmărește
1998 afișări
Ştii că omenirea se bazează pe biodiversitate pentru a-şi menţine integritatea fizică. Un nou studiu arată că a şasea extincţie în masă a speciilor se produce pe Terra la un ritm mult mai accelerat. Astfel, circa 500 de specii cel mai probabil vor dispărea total în următorii 20 de ani. Cifra este echivalentă cu numărul celor dispărute pe parcursul ultimului secol. Jumătate dintre speciile periclitate numără mai puţin de 250 de exemplare, iar experţii subiniază efectul de domino, extincţia unor specii ducând la dispariţia altora, dar şi faptul că, spre deosebire de alte probleme de mediu, fenomenul este ireversibil.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Adrian Sârbu: Ştii cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot şi cauţi Trump pe buletin. Cu Nicu şi Marcel rămâne cum am stabilit
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Populaţia în creştere, distrugerea habitatelor, comerţul cu animale sălbatice, poluarea şi criza climatică se numără printre cauzele acestui fenomen. Autorii studiului spun că problema conservării speciilor pe cale de dispariţie este una globală, care trebuie să fie gestionată la nivel de guverne şi instituţii.
Dan Ionescu, conferenţiar universitar specialist cinegetică: „În România, situaţia, din punctul acesta de vedere, categoric nu e deloc alarmantă, dimpotrivă, speciile care să zicem erau acum 30 de ani, pe vremea comunismului, periclitate sau noi le ştiam că sunt rare, multe multe dintre ele sunt văzute acum mult mai des. Au apărut unele natural, cum e şacalul, altele, reintroduse după ce dispăruseră o perioadă de timp, cum e castorul, zimbrul şi animale care totuşi sunt importante, mamifere emblematice"
Acesta spune că speciile care într-adevăr sunt periclitate sunt cele de câmp, adaptate terenurilor agricole, pajiştilor, zonelor deschise.
Dan Ionescu, conferenţiar universitar specialist cinegetică: „Deci chiar specii care erau considerate comune, de câteva decenii, au luat-o în jos, pentru că e agricultura mai intensivă, păşunatul şi alţi factori umani care au dus la scăderi. 99% dintre speciile care au fost pe Pământ au dispărut înainte de apariţia omului”, a mai explicat el.
Din punct de vedere al politicilor în domeniu, România are o legislaţie bine pusă la punct.
Dan Ionescu, conferenţiar universitar specialist cinegetică: „Legislaţia de vânătoare şi cea silvică, toate sunt puse la punct foarte bine, dar ce se întâmplă în teren e mai bine sau mai rău, dar asta depinde de autorităţi să verifice respectarea legislaţiei respective".
Pe parcursul ultimilor 450 de milioane de ani, viaţa de pe Terra a fost devastată de cinci extincţii în masă, recunoscute în mod oficial de oamenii de ştiinţă.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Leii din Africa de Sud dorm pe străzi în Parcul Naţional Kruger pe timp de carantină. Fauna revine la normal în scurtul răgaz cât lumea stă ”închisă”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a întrerupt și emisia la TV'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe