- Home
- Life-Inedit
- LOS ANGELES, (15.01.2016, 13:44)
- Departamentul Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Academia de film americană, criticată pentru lipsa de diversitate a listei de nominalizări la Oscar
Academia de film americană a fost criticată din nou, la fel ca în 2015, din cauza lipsei de diversitate a listei de nominalizări la premiile Oscar, în ale cărei categorii principale nu se regăsesc nici în acest an actori şi regizori de culoare, informează contactmusic.com.
Urmărește
471 afișări
Academia de film americană, criticată pentru lipsa de diversitate a listei de nominalizări la Oscar (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
Pe Twitter, hastag-ul #OscarsSoWhite (Oscarurile Atât de Albe) a revenit în forţă în 2016. În ciuda protestelor din 2015, ce au vizat lipsa de diversitate a nominalizărilor la Oscar anunţate de Academia de film americană, nominalizările din 2016 au atras critici similare, deoarece actorii şi regizorii de culoare nu au fost incluşi nici în acest an în categoriile principale.
Încă o dată, niciun artist de culoare nu face parte din categoriile de interpretare - cel mai bun actor, cea mai bună actriţă, cel mai bun actor în rol secundar şi cea mai bună actriţă în rol secundar - şi nici în categoria regizorilor nominalizaţi la Oscar. Acest lucru se petrece în pofida faptului că filme precum "Creed", "Concussion", "Straight Outta Compton" şi "Beats of No Nation" au primit nominalizări în alte categorii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
Câteva performanţe actoriceşti realizate de artişti ce provin din comunitatea de culoare sau din alte grupuri etnice, lăudate de criticii de specialitate în sezonul premiilor de la Hollywood, au fost ignorate - Benicio Del Toro, cu rolul din "Sicario", Michael B. Jordon, cu rolul din "Creed", şi Will Smith, cu rolul din "Concussion".
Nominalizările din 2016 au generat un veritabil scandal şi pe reţelele de socializare, mulţi dintre internauţi criticând Academia de film americană pentru "eşecul de a reprezenta actori şi cineaşti non-caucazieni". Celebrităţi precum Jessica Goldstein şi pastorul Al Sharpton şi-au exprimat pe Twitter dezamăgirea şi indignarea.
"Toate aceste nominalizări «albe» la Oscar reprezintă un alt exemplu care evidenţiază lipsa diversităţii la Hollywood. Ca în cazul Munţilor Stâncoşi. Cu cât urci mai sus, cu atât totul devine mai alb", a scris pastorul Al Sharpton, pe Twitter, la scurt timp după anunţarea nominalizărilor la Oscar, joi. "Hollywoodul are o imagine frauduloasă de societate progresivă, cu politici şi norme liberale. Trebuie să luăm măsuri directe pentru a corecta această minciună. Discursul lor este unul ieftin".
În 2015, Cheryl Boone Isaacs, preşedintele Academiei de film americane, a introdus o nouă iniţiativă, denumită A2020, cu scopul de a remedia această problemă. Totuşi, Cheryl Boone Isaacs a spus că academia nu ar trebui să "controleze" distribuţiile filmelor.
"Academia nu are nicio putere asupra Hollywoodului. Nu avem nicio legătură cu angajarea actorilor şi a regizorilor. Ceea ce putem să facem, totuşi, este să îi ajutăm pe producătorii de acolo să îşi lărgească puţin felul de a gândi", a spus ea.
Lungmetrajele "The Revenant", de Alejandro Gonzalez Inarritu, şi "Mad Max: Fury Road", de George Miller, au primit cele mai multe nominalizări - 12, respectiv 10 -, joi, inclusiv la categoria "cel mai bun film", şi sunt marile favorite la cea de-a 88-a ediţie a premiilor Oscar.
Cea de-a 88-a gală de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 28 februarie, la Los Angeles. Evenimentul va fi prezentat de actorul de comedie Chris Rock.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe