Actorii Willem Dafoe şi Noomi Rapace filmează la Constanţa, în zona veche a oraşului

Actorii Willem Dafoe şi Noomi Rapace se află, în aceste zile, la Constanţa, unde filmează pentru thrillerul SF "What Happened to Monday?", în zona veche a oraşului, iar scenele realizate la malul mării vor reprezenta aproximativ 15 minute din producţie.

Urmărește
1019 afișări
Imaginea articolului Actorii Willem Dafoe şi Noomi Rapace filmează la Constanţa, în zona veche a oraşului

Actorii Willem Dafoe şi Noomi Rapace filmează la Constanţa, în zona veche a oraşului (Imagine: Adrian Boioglu/Mediafax Foto)

După ce a lucrat mai multe săptămâni în studio, echipa producţiei "What Happened to Monday?" a început, marţi, filmările exterioare la Constanţa, iar joi seară, actorii principali, regizorul şi alţi membri ai echipei au avut o întâlnire cu presa în Piaţa Ovidiu, zona aceasta fiind în apropierea locaţiilor alese pentru producţie.

Regizorul Tommy Wirkola a declarat, la conferinţa de presă, că a ales Constanţa pentru amestecul arhitectonic de vechi şi nou, precizând că filmările vor mai avea loc în Bucureşti.

El a spus că acţiunea filmului se desfăşoară într-un viitor apropiat, când Federaţia Europeană impune familiilor să aibă un singur copil. O femeie naşte însă şapte fete identice, iar copilele sunt botezate după zilele săptămânii.

Rolul principal a fost atribuit lui Noomi Rapace, iar regizorul a povestit cum a ales-o pe actriţă.

“Când am primit scenariul, personajul principal era un bărbat. O ştiam pe Noomi şi m-am gândit că ar fi o poveste mult mai interesantă cu o femeie personaj principal. I-am spus asta, am întrebat-o dacă o interesează pentru că vreau să schimb personajul cu o femeie, Noomi a fost de acord şi am început să rescriem scenariul”, a afirmat regizorul Tommy Wirkola.

El a mai spus că niciun actor nu a mai jucat şapte personaje în acelaşi film, dar şi că este o provocare din punct de vedere tehnic, în condiţiie în care totul trebuie să fie natural el considerând că rezultatul final va fi ceva ce nu a mai fost văzut până acum.

Noomi Rapace a povestit că acest rol este o adevărată provocare, spunând că este şi cel mai dificil pe care l-a avut până în prezent.

“Sunt şapte surori care se prefac a fi o singură persoană atunci când ies în lume. E cel mai dificil rol pe care l-am făcut vreodată. Câteodată, plec de pe platoul de filmare, mă duc la hotel şi sunt confuză, nu ştiu cine sunt. Mă trezesc noaptea şi visez că merg, mă uit în jos şi realizez că am pantofii altcuiva. Nu ştiu cine sunt, dar ştiu că pantofii nu se potrivesc cu cine sunt eu şi trebuie să îi schimb, dar nu îmi amintesc pe care să îi pun pentru că nu ştiu cine sunt. E o călătorie fantastică, e amuzant, dar şi cel mai greu lucru pe care l-am făcut. E cea mai mare provocare de până acum, fără îndoială”, a explicat Noomi Rapace.

Regizorul Tommy Wirkola a mai povestit că a fost nevoit să taie un copac chiar dacă nu i-a făcut plăcere acest lucru pentru că acţiunea filmului se desfăşoară într-o perioadă în care arborii nu mai există, totul este mort.

Noomi Rapace a menţionat că îi place în România, deşi arhitectura i se pare greu de plasat într-o zonă geografică anume, că în Bucureşti i s-a părut prea cald, dar că în Constanţa vremea este potrivită.

Pentru Willem Dafoe, un alt actor care face parte din această producţie, Constanţa nu reprezintă o surpriză, el spunând că a mai vizitat oraşul de la malul mării în urmă cu şapte ani când a făcut şi poze în faţa Cazinoului.

“Am mai fost aici. Am filmat în România acum şapte ani şi după ce am terminat filmarea am vizitat mai multe locuri şi am ajuns şi în Constanţa. Îmi amintesc că am făcut poze în faţa Cazinoului”, a spus Willem Dafoe.

Primarul interimar al Constanţei, Decebal Făgădău, prezent la conferinţa de presă, a declarat că scenele filmate la Constanţa reprezintă 15 minute din film şi că pe genericul de final vor fi adresate mulţumiri în limba română.

“Pentru Constanţa înseamnă foarte mult prezenţa acestor nume aici. Faptul că un film cu un buget atât de generos va avea în componenţa sa 15 minute filmate în Constanţa, faptul că la sfârşitul filmului va fi scris în limba română: "Mulţumim, Constanţa!", cred că înseamnă enorm. Cred că o asemenea promovare nu poate fi comparată cu niciun alt mijloc de promovare”, a afirmat Decebal Făgădău.

El a menţionat că aproximativ 450 de constănţeni vor apărea în acest film şi că oraşul are de câştigat şi din punct de vedere financiar având în vedere că întreaga echipă a producţiei, reprezentând aproximativ 150 de persoane, este cazată în Constanţa şi ţinând cont de faptul că diverse firme locale, de construcţie, de curăţenie, de pază au fost angajate pentru acest film.

De asemenea, primarul interimar a mai spus că municipalitatea va planta zece copaci în schimbul celui tăiat la cererea echipei de producţie.

Decebal Făgădău a menţionat, că pe lângă filmările din zona veche a oraşului, echipa de producţie avea nevoie şi de o biserică pentru că acolo se desfăşoară câteva scene. Prima opţiune a fost Biserica Romano-Catolică, aflată chiar în imediata apropiere a locaţiilor alese, dar reprezentanţii acesteia nu au fost de acord, după care a fost obţinut acordul Arhiepiscopului Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, pentru ca filmările să aibă loc la Biserica Greacă, aflată tot în zona veche a Constanţei. Făgădău a menţionat că scenariul nu are niciun fel de interpretare religioasă şi nu denigrează locul unde se filmează.

Filmările pentru "What Happened to Monday?" vor avea loc la Constanţa până marţea viitoare, după care vor mai continua în Bucureşti pentru câteva săptămâni.

Bugetul acestui film se ridică la 20 de milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici