Agricultura subacvatică, soluţia care ne-ar putea scăpa de criza alimentară cauzată de fenomenele meteorologice extreme

  • Fenomenele meteorologice extreme au redus randamentul culturilor în întreaga lume, iar multe ţări europene care importă o mare parte din alimente s-ar putea confrunta în curând cu o criză.
  • Oamenii de ştiinţă cred că Ulva poate deveni o cultură de bază prin intermediul agriculturii subacvatice, odată ce oamenii se vor obişnui cu gustul ei.
Urmărește
845 afișări
Imaginea articolului Agricultura subacvatică, soluţia care ne-ar putea scăpa de criza alimentară cauzată de fenomenele meteorologice extreme

Sursa foto: Twitter

Din fericire, oamenii de ştiinţă cred că au găsit o soluţie, agricultura subacvatică. Aceasta nu este pentru peşti, ci pentru alge marine, pe care le numesc seawheat.
 
Oamenii mănâncă alge marine de mii de ani, dar cercetătorii cred că producţia în masă a unei specii numite Ulva, ca o cultură de bază, va fi necesară pentru a feri Europa de penuria de alimente, potrivit The Guardian.
 
Aceştia îşi dau seama că trecerea oamenilor de la consumul de grâu la cel de alge marine nu este doar o chestiune tehnică privind cea mai bună modalitate de producţie în masă, ci este o schimbare culturală majoră, aşa că au apelat la bucătari pentru a crea reţete pentru salate, mâncăruri şi supe. Aceştia îi tentează pe consumatori cu o algă verde care are o "aromă uşor sărată, cu un gust de nucă".
 
Acest lucru nu este planificat ca o industrie de nişă, ci este vândut ca un nou aliment minune: o sursă bogată de nutrienţi, inclusiv proteine, fibre, vitamine şi minerale precum iodul, fierul şi calciul, dar care este, de asemenea, săracă în calorii şi grăsimi.
 
Treizeci şi trei de ţări, inclusiv Marea Britanie, colaborează la un program de cultivare a hrişcăi de mare care speră să ajungă în curând pe rafturile supermarketurilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici