- Home
- Life-Inedit
- HULL, (12.07.2016, 08:10)
- Letitia Provian
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Artă urbană: Mii de oameni dezbrăcaţi şi pictaţi în albastru, fotografiaţi de Spencer Tunick, în Anglia - VIDEO
3.200 de oameni s-au dezbrăcat şi s-au pictat, duminică, în patru nuanţe de albastru, pentru a sărbători relaţia oraşului britanic Hull, din regiunea Yokshire, cu marea, fiind fotografiaţi de artistul american Spencer Tunick, ca parte a lucrării "Sea of Hull",comandată de Galeria Ferens Art din oraş.
Urmărește
2188 afișări
Artă urbană: Mii de oameni dezbrăcaţi şi pictaţi în albastru, fotografiaţi de Spencer Tunick, în Anglia - VIDEO
Mii de oameni s-au dezbrăcat şi s-au vopsit în patru nuanţe de albastru pentru a sărbători relaţia oraşului britanic Hull cu marea. 3.200 de oameni s-au pictat cu nuanţe de albastru înainte ca fotograful american Spencer Tunick să îi imortalizeze, dumunică. Lucrarea se numeşte "Sea of Hull/ Marea din Hull" şi a fost comandată de Galeria Ferens Art pentru a marca evenimentul de anul viitor când oraşul Hull va fi numit Oraşul culturii din Marea Britanie, informează The Guardian.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
Oamenii au venit cu miile la eveniment, unii pe jos, alţii sprijiniţi de cârje, alţii imobilizaţi la scaunul cu rotile, dar toţi dezbrăcaţi.
Înainte de ivirea zorilor, duminică, 3.200 de oameni s-au adunat în centrul oraşului Hull, ş-au dezbrăcat de haine şi s-au descălţat de pantofi pentru a se picta în culori albastre în numele artei, tot evenimentul fiind aranjat de Tunick, cunoscut pentru instalaţiile sale ambiţioase care reunesc mulţimi de nuduri.
Spencer Tunick a declarat că fotografiile surprinse incorporează unele dintre locurile unice ale oraşului, printre care podul Scale Lane, un pod mobil, o reală atracţie pentru turiştii care vizitează oraşul britanic.
Drumurile din centrul oraşului au fost închise între miezul nopţii şi ora 10 am, participanţii pozând în locuri care reflectă istoria maritimă a oraşului.
Tunick, care abia a terminat lucrul la o instalaţie din Bogotá, a declarat că Hull a fost unul dintre cele mai adecvate oraşe pentru o şedinţă foto şi cel mai bun din Marea Britanie, depăşindu-le pe Gateshead în 2005 şi Salford în 2010. “Am avut nevoie în jur de 2,500 până la 3,000 [de voluntari] pentru a face această operă şi au venit 3.200. Am fost incredibil de norocos să pot umple străzile”, a declarat artistul.
Oamenii au fost direcţionaţi să stea în anumite poziţii cu ajutorul instrucţiunilor venite de la megafon din partea asistenţilor lui Tunick, în cadrul unei sesiuni foto care a durat trei ore.
Tunick a declarat că legătura dintre corpul uman şi modul în care acesta se integrează în spaţiul public i-a inspirat lucrarea: “Trupul natural, moale, vulnerabil care se suprapune lumii de beton - crează o dinamică care mă interesează”, a spus acesta.
Mulţimea de oameni albaştri a fost şi o reprezentare a creşterii nivelului maritim cauzat de schimbările climatice, a mai declarat Tunick: “Este ideea că trupurile şi oamenii inundă străzile. Este extrem de surprinzător să vezi cât de mulţi oameni maturi au participat, inclusiv cei cu probleme locomotorii - în scaune cu rotile, cârje. Au avut răbdare, am avut şi tineri şi bătrâni şi le sunt extrem de recunoscător.”
Mulţimea l-a inclus şi pe colecţionarul de artă în vârstă de 80 de ani Stéphane Janssen din SUA, care a mai pozat de 20 de ani în proiectele lui Tunick, prima oară la vârsta de 64 de ani. El a declarat că era un pic răcoare, dar că acest lucru nu s-a comparat cu instalaţia lui Tunick din Dublin într-o dimineaţă friguroasă de vară în 2008. “Copiii mei sunt foarte conservatori. Nu cred că e adecvat ca fundul tatălui lor să fie pe peretele unui muzeu, dar mie îmi place ideea”, a spus acesta.
Kirsten Simister, curator de artă la Galeria Ferens, a declarat că galeria a fost încântată de rezultat: “Evenimentul s-a derulat ca din puşcă din prima zi, cu un număr copleşitor de participanţi şi am fost încântaţi să vedem cum Spencer i-a alăturat azi pentru a crea noi imagini remarcabile şi amintiri de neuitat pentru participanţi.”
Stéphane Janssen a declarat că este ultima oară când ia parte într-una din lucrările lui Tunick, dar are cuvinte de laudă pentru oricine doreşte să ia parte într-un proiect al fotografului: “Am susţinut întotdeauna că este cel mai puţin sexual lucru pe care l-am văzut în viaţa mea. Suntem dezbrăcaţ, dar nu contează. Suntem egali. Oameni mari, mici, toate culorile, toţi paşii vieţii.”
Fotografiile lui Tunick vor fi expuse în galerie în 2017, când Hull va găzdui evenimentul Oraşul Britanic al Culturii şi vor fi cumpărate pentru colecţia permanentă a galeriei Ferens.
Oraşul porturar Hull de la marginea râului Humber are un trecut martitim bogat care datează din secolul al XII-lea.
Citeşte şi: Vedetele şi Internetul: Lora se ţine de reclame, iar Andreea Marin s-a apucat de grădinărit - FOTO
Citeşte şi: Joe Perry, chitaristul Aerosmith, spitalizat după ce s-a prăbuşit pe scenă în timpul unui concert - FOTO/VIDEO
Citeşte şi: Obsesia unei tinere pentru Disney: A cheltuit peste 22.000 de lire pe mii de animale de pluş şi suvenire - FOTO
Citeşte şi: Jean-Claude Juncker, aflat într-o stare de euforie, îi pălmuieşte pe mai mulţi lideri politici în cadrul unui summit - VIDEO
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe