- Home
- Life-Inedit
- WASHINGTON, (17.02.2016, 07:00)
- Monica Stoica
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Astronauţilor de pe Staţia Spaţială Internaţională le este dor de oamenii şi de vremea de pe Pământ
Astronautul american Scott Kelly şi colegul său rus Mihail Kornienko, care au petrecut un an în spaţiul cosmic, afirmă că le este dor de oameni şi de vremea de pe Terra, precizând că, după această perioadă în spaţiu, apreciază mai intens viaţa cotidiană şi natura de pe Pământ.
Urmărește
819 afișări
Astronauţilor de pe Staţia Spaţială Internaţională le este dor de oamenii şi de vremea de pe Pământ (Imagine: AFP / Mediafax Foto)
Scott Kelly a explicat ce i-a lipsit cel mai mult de-a lungul misiunii în spaţiul cosmic, într-un clip înregistrat pentru televiziunea americană PBS, publicat de The Huffington Post. Clipul face parte din seria în două părţi "A Year in Space", ce va fi difuzată în premieră pe 2 martie de PBS.
"Îţi lipsesc oamenii şi vremea. Nu te bate deloc soarelele, nu simţi nicio adiere. Vremea este tot timpul aceeaşi", afirmă Scott Kelly.
"Ne lipsesc lucrurile normale pe care le făceam zi de zi pe Pământ. Îţi este dor de Terra, chiar dacă o vezi mereu în faţa ochilor", declară astronautul rus Mihail Kornienko, ce a stat alături de Scott Kelly vreme de un an în spaţiu. "Îţi lipseşte apa care curge de la robinet, care să nu zboare haotic în jurul tău", adaugă Mihail Kornienko, afirmând totodată că îi lipseşte să iasă în natură.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Curtea Penală Internaţională a emis mandate de arestare pentru Benjamin Netanyahu şi Yoav Gallant
-
Ucraina: Rusia a atacat în premieră cu o rachetă balistică intercontinentală. Atac major lansat de Rusia ca represalii
-
Guvernul anunţă prelungirea plafonării preţurilor la energie şi gaze pentru consumatorii vulnerabili
Astronautul de la NASA, Scott Kelly, urmează să revină pe Pâmânt luna viitoare, după ce a petrecut un an la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale în cea mai lungă misiune în spaţiul cosmic din istoria Americii.
ISS este un proiect spaţial în valoare de 100 de miliarde de dolari, finanţat în principal de Statele Unite ale Americii şi la realizarea căruia participă 16 ţări. Staţia este ocupată în permanenţă, din noiembrie 2000, de echipaje comune.
ISS se află pe orbita terestră la o altitudine de 400 de kilometri, efectuând o rotaţie completă în jurul Terrei la fiecare 90 de minute, navigând cu viteza medie de 28.000 de kilometri/oră. Cântărind peste 408 tone, ISS oferă un spaţiu locuibil echivalent celui dintr-un avion Boeing 747.
Citeşte şi: NASA va utiliza mini-navete în cadrul flotei de vehicule spaţiale care vor aproviziona ISS
Citeşte şi: Oamenii ar putea locui pe Lună până în 2030. ESA vrea să construiască un "sat" care să înlocuiască ISS - GALERIE FOTO, VIDEO
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe